+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kerékpárutat építenek Zalavár és Sármellék közt
2023. november 15. szerda 16:38 - Sármellék-Zalavár
Kerékpárutat építenek Zalavár és Sármellék közt
Kerékpárút épül Zalavár és Sármellék közt. Utóbbi település belterületén a járdát és vízelvezető árkot is felújítják. A beruházás a helyiek közlekedése mellett a kerékpáros turizmust is szolgálja. A Zala Kétkeréken című pályázati projektre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon nyert 743 millió forint támogatást a Zala Vármegyei Önkormányzat.

Sármellék és Zalavár határában dolgozik a munkagép. Az egykor bozótos területen távolítják el a gyökereket, előkészítik a kerékpárút nyomvonalát. Eltűnt a növényzet és a kerítés, jól láthatóak az egykori sármelléki laktanya épületei. A kerékpárút építése miatt kell áthelyezni a kerítést. Összesen 4,2 kilométer hosszú szakasszal kötik össze Zalavárt Sármellékkel. A két község konzorciumi tag a projektben, a munkálatokra a Zala Vármegyei Önkormányzat nyert pályázati forrást.

2,5 méter széles lesz a kerékpárút. A fejlesztés hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, a zaj- és légszennyezés csökkentéséhez, az egészségmegőrzéshez, és az élhetőbb települési környezet kialakításához, ugyanakkor a kerékpáros turizmust is szolgálja.

„Ez egy fontos része a Balatont Kis-Balatonnal összekötő kerékpáros forgalomnak, hiszen ha az M76-os keretében elkészülhetne a 76-os kerékpárút Keszthelyt, Sármelléket összekötő szakasza, akkor a Balaton és a Kis-Balaton össze lenne kötve kerékpárúttal, hiszen ez egy fontos része annak a kerékpárútnak, hiszen Zalavárig meg lesz. Innétől Zalavár belterületén már kijelölt kerékpárúton lehet közlekedni és megközelíthető a Kis-Balaton” - nyilatkozta Horváth Tibor, Sármellék polgármestere. 

Sármellék belterületén még nagyobb volumenűek a munkálatok. A projekt keretében kicserélik az elavult ivóvízbekötéseket. Itt is 2,5 méter széles lesz a kerékpárút, de az ingatlanok kerítése előtt járda készül. A vízelvezető árkokat is rendezik, térelemekkel burkolják a nyugati oldali szakaszt. A faluban 2 kilométer új járda épül és az ingatlanokhoz vezető hidakat is burkolják. December 31-ig kell befejezni a munkálatokat, az időjárás függvényében lehetséges, hogy módosítják a határidőt.  Az önkormányzat azt látja, hogy a kivitelező mindent megtesz a sikeres befejezés érdekében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus