+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megtekinthetők a nyári MŰSZAK alkotásai a Balatoni Múzeumban
2023. október 10. kedd 16:21 - Keszthely
Megtekinthetők a nyári MŰSZAK alkotásai a Balatoni Múzeumban
Új időszaki kiállítás nyílt a Balatoni Múzeumban. A nyár közepén megrendezett MŰSZAK, azaz a “Művészek Szabad Alkotóközössége” táborában született alkotásokat helyezték el a múzeum kiállítóterében. Festők, szobrászok, grafikusok, költők közösen dolgoztak a csaknem egy hetes nyári rendezvényen.

A “Törékeny természetben, törékeny emberiség” mottó alapján születő gondolataikat fejezték ki ezeken a képeken a nyári tábor résztvevő művészei. Nem csak festők és grafikusok, hanem szobrászok és költők, versírók is részt vettek a munkában. Hazánkon kívül Erdélyből, Kárpátaljáról, Vajdaságból, Bécsújhelyről érkeztek a művészek. Alkotásaikat most a keszthelyi közönség is megismerheti.

"Egy ilyen megkönnyebbültség, meg némi büszkeség is, hogy részese lehetek egy hasonló eseménynek, meg magának a tábornak is. És az, hogy így tudok adni a közönségnek, és tényleg vannak is, akik ezt befogadják, boldoggá tesz" - árulta el érzéseit az egyik alkotó, Mészáros Réka szobrász tanuló. Az ő szobra illetve képe is látható a kiállítás részeként.

Immár tizenharmadik alkalom, hogy a művészeti szempontból termékeny cserszegtomaji piknik kiállíthatja az ott készült képeket, szobrokat a keszthelyi Balatoni Múzeumban. Az intézmény igazgatója, Németh Péter így gondolja: "A múzeum mindig támogatja, hogy a kortárs alkotók is megjelenjenek, bemutatkozhassanak. Ez a bemutatkozás aztán segíti őket, hogy a továbbiakban még jobban megismerje őket a nagyközönség, és aztán az életben tovább tudjanak lépni. Még jobban erősödjön az a tudat bennük is, illetve a nézőközönségben, a művészetet kedvelők közösségében, hogy az ő alkotásaik értéket képviselnek."

A kiállítás megnyitóján az alkotók, érdeklődők vettek részt. A művészek számára valóban fontos, hogy a város meghatározó múzeumában is megtekinthető a nyári munkájuk eredménye. A tábor kitalálója, szervezője úgy véli: az idei kulturális pikniken kiemelkedő alkotások születtek. "Már elmondtam, most is azt mondom, hogy a résztvevő művészek vették a kiírt témát, és egy nagyon jó kiállítási anyagot sikerült összehozni. Ebbe beleértve a festőket, szobrászokat, költőket, akik ott részt vettek a művésztelepen" - mondta el Takács Ferdinánd festő, MŰSZAK alapító.

Harmincöt festő, szobrász, grafikus és költő vett részt és dolgozott a cserszegtomaji alkotótáborban. A munkáikból nyílt, a “Törékeny természetben, törékeny emberiség” mottócímet viselő kiállítás jövő év március 2-áig tekinthető meg a Balatoni Múzeumban, nyitvatartási idő alatt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus