+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hetedszerre is Vadlán
2023. október 10. kedd 14:59 - Cserszegtomaj
Hetedszerre is Vadlán
Több mint 450 nevezője volt idén is a Vadlán Ultra Terep futóversenynek. A Keszthelyi-hegység tájain átívelő megmérettetésen 108, 81, 50, 31 és 13 kilométeres távokra lehetett nevezni egyéniben. A legnagyobbat váltóban is teljesíthették a sportolók. Az 50 kilométeres női számban új pályarekord is született, 26 perccel ért be korábban a futó.

A három hosszú távra regisztrálók hajnali hat órakor kezdték a versenyt. A Keszthelyi-hegység számos pontján futottak végig Cserszegtomajtól Balatonedericsig és vissza. A frissítőpontokon szusszanhattak. Több ezek közül váltópont is volt, például a Szépkilátónál.

„A szakasz jó volt, mindenki jól futott, elég jó időt mentünk. Nem először vagyunk, most már harmadszorra futjuk ezt a távot. A srácok harmadszorra, én másodszorra ugrottam , tavaly nem sikerült egy korona miatt, kiestem a csapatból, de úgy is másodikra mentek fel, úgyhogy reméljük, hogy most az idei az meglesz az első, a dobogó.” - mondta el Falusi Tamás.

A megmérettetésre az ország minden részéből érkeztek futók. A tizenévesektől kezdve a profi sportolókig bárki nevezhetett a versenyre. Többen évek óta visszajárnak, de első alkalmasok is akadtak a mezőnyben. Az időjárás is kedvezett az erőpróba résztvevőinek, leginkább kitartásukra volt szükségük a távok teljesítéséhez.

„Nekünk ez egy ilyen teljesen hétvégi kikapcsolódás, így egymásért futunk, de így szórakozás jelleggel. Szóval nincs rossz futás. Ezen a szakaszon én nagyon jól éreztem magam, habár az emelkedő az megviselt.” - fogalmazott Szimandl Anita.

Az utolsó szakasz most is Cserszegtomajon a Dr. Bakonyi Károly utca volt, a befutókat a tornacsarnokban várták. A Vadlán célja, hogy minőségi versenyt biztosíthasson a sport szerelmeseinek, 140 önkéntes segített abban. hogy zökkenőmentesen bonyolíthassák le hetedszerre is a versenyt. Nem titkolt szándéka az is a szervezőknek, hogy minél szélesebb körben szerettessék meg ezt a sportágat.

„Aki rutinos, erős futó, neki a 108 lesz a kihívás, de úgy jönnek be, hogy elfáradtak, tehát nekik kihívás. Most láttam beérkezni a 13 km-ről az embereket és ugyanazt látom az arcukon meg a testükön, mint a 108-asokon láttam, hogy elfáradtak. De boldogok voltak. Ez a jó az egészben szerintem, hogy az a kihívás, amit éppen neked ott meg kell csinálnod.” - véli Gelencsér Zoltán a verseny egyik szervezője.

Minden résztvevő megkapta az egyedi befutókövét a teljesítés végén. A legjobbak ezek mellett érmekkel és különböző ajándékokkal is gazdagodtak.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új kamarakiállítás várja az érdeklődőket a Balatoni Múzeumban.
 
A Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon fogási tilalom van.
 
A nyomvonal érinti többek között a Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balaton és a Hévízi-tavat is.
 
Az érdeklődő szülők hamarosan tájékoztatást kapnak az óvodai jelentkezés lehetséges módjáról.
 
A csaknem 900 oldalas alkotás 252 év helyi sportsikereiét tartalmazza 28 sportágban.
 
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus