+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Könyves vasárnap
2023. október 9. hétfő 17:03 - Keszthely
Könyves vasárnap
A Könyves Vasárnap című programmal zárult az Országos Könyvtári Napok Keszthelyen is. A Fejér György Városi Könyvtár felnőtt és a gyermekkönyvtárában nagy volt az érdeklődés vasárnap 9-13 óra között. Az ingyenes szolgáltatások mellett megnyílt, Magas Anita Valóságrészletek című fotókiállítása.

Az október 2. és 8. között zajló  tizenhetedik Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat a Könyves vasárnappal zárult. Nagy volt az érdeklődés a  Fejér György Városi Könyvtárban is vasárnap délelőtt. "Az a tapasztalatunk évről –évre, hogy szeretik az olvasók, várják a Könyves vasárnapot,illetve meg tudunk szólítani olyan embereket, akiknek amúgy nem jutna eszükbe eljönni  a könyvtárba. S tulajdonképpen ez is a cél ezzel az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozattal és az ennek megkoronázásául megtartott Könyves vasárnappal. Mindig szervezünk plusz programot is, hogy még több embert tudjunk becsalogatni.- mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

Sorban érkeztek az olvasók. Még aki évtizedek óta kölcsönöz is a könyvtárból, ő is a Könyves vasárnapra tervezte a bibliotéka látogatást. Heidinger Lajosné régi olvasó."Nagyon szeretek olvasni- hála istennek a család is, minden tag, az unokák is-most csak csupán azért jöttem, mert meghosszabbítom az olvasójegyeinket, mert a gyerekekét is én rendezem. Rendszeresen jövök."

A rendkívüli nyitva tartás mellett ingyenes beiratkozással várták a könyv szeretőket. A régi olvasók megújíthatták tagságukat. Sokan jó pár kötettel és családtagjaik adataival érkeztek. "Hoztam is és viszek is. Minden évben szoktam ilyenkor beiratkozni. Az egész családot beíratom. Szeretünk olvasni, jó sok könyv van otthon is"-nyilatkozott Kovács Mariann.

Kétszáztizenegy olvasóval bővült a beiratkozók száma a  Könyves Vasárnapon.  Ezen  a napon elengedték azoknak az olvasóknak a késedelmi díjat, akik a kölcsönzési határidő letelte után sem vitték vissza a könyvtári könyveket. Ők 2023-ban kevesen voltak. Számuk nem érte el a 10 főt. A látogatókat a kedvezményes lehetőségek mellett egy fotókiállítás is várta. Valóságrészletek címmel nyílt meg Magas Anita tárlata, amelynek anyagát november 3-ig láthatja a közönség a könyvtár olvasótermében.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus