+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fegyelmet és közösséged ad a zalakomári gyerekeknek a sport
2023. szeptember 28. csütörtök 15:46 - Zalakomár
Fegyelmet és közösséged ad a zalakomári gyerekeknek a sport
A versenyeken és a hétköznapokban is sokat segít a zalakomári gyerekeknek a sport. A faluban jelentős a roma nemzetiség. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat, egyik ilyen a sport. A helyi focicsapat országos versenysikerrel is büszkélkedhet.

A zalakomári gyerekek hetente kétszer tréningeznek. A Máltai Szeretetszolgálat három korosztályt visz, körülbelül 30 gyerekkel.

„Öröm van bennem, hogy tudunk focizni, hogy többen vagyunk, sokan” - mondja Szabó Kristóf. 

A gyerekek szeptember 9-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos futballtornáján harmadikak lettek korosztályukban. A Puskás Akadémia stadionjában játszhattak. A regionális selejtezőkkel együtt 60 felzárkózó település indított csapatokat.

Babati József edző: „Az a legnagyobb szerepe a futballnak, hogy a gyerekeket bevezessük az életbe. Fegyelemre tanítjuk őket, meg aki tehetségesebb, megpróbálunk rajta segíteni, feljebb segítjük őket, hogy tudjanak az életben érvényesülni.”

A sport adta egészséges életmód mellett motivációt is kapnak a gyerekek. A csapat tagjai jó példával járnak társaik előtt, akik láthatják, mit jelent egy közösséghez tartozni és hasznosan tölteni az időt. 

Karate edzést is indítottak a máltaiak. A sensei mellett nem csak a technikákat, fogásokat tanulják meg, hanem a fegyelmet is. A focihoz hasonlóan itt is az iskolai eredményekhez kötik az edzést. Ha valaki nem elég jó tanuló, vagy rossz a magatartása, nem edzhet.

„Én szeretek karatéra járni, de jól is kell tanulnom” - mondja Bogdán Máté. 

A Jelenlét program keretében 2020 óta dolgozik Zalakomárban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Kezdetben kettő, ma már pedig majd egy tucat dolgozó segíti a településen élők életét.  A sport jó lehetőség a máltaiaknak arra is, hogy közelebb kerüljenek a szülőkhöz, a családhoz.  

„Össze tudjuk rakni ezáltal azt, hogy otthon esetleg milyen problémáik vannak, vagy a szüleikkel, a családon belül, testvérekkel, rokonsággal. Itt be tudunk aktívan kapcsolódni hozzájuk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, hogy hol tudnánk segíteni nekik, miben van szükségük segítségre és amit esetleg nem mernek elmondani másnak, vagy kívülállónak, vagy nem látunk bele a családok életébe, így a gyerkőcök által könnyebben meg tudnak nyílni, a szülők is és a család is” - mondta televíziónknak Horváth Zoltán sportkoordinátor. 

Zalakomár egyike hazánk 300 legszegényebb, felzárkózó településének. A 2800 lelkes község harmada él szegénységben.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus