+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Seprőgépet vásárolt a VÜZ Kft.
2023. szeptember 27. szerda 16:40 - Keszthely
Seprőgépet vásárolt a VÜZ Kft.
Új kommunális takarítógépet vásárolt a VÜZ Kft. Az új berendezés teljesen elektromos, így környezetbarát és költséghatékony üzemeltetést tesz lehetővé. A gép gyártása mintegy 6-8 hónapot vesz igénybe, így várhatóan tavasszal állhat munkába. A beruházás a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatának és önkormányzati támogatásnak köszönhető.

Keszthely közterületeinek tisztán tartása kiemelt feladat a Városüzemeltetési Kft.-nél. Az őszi időszakban jelentős mennyiségű falevél és egyéb növényhulladék kerül az utcára, de a nyári por feltakarítása is kiemelten fontos. A városban egy seprőgép működik, ez azonban dízelmotoros. Amellett, hogy mintegy 100 liter üzemanyagot fogyaszt óránként, a zajszennyezése is jelentős és egyáltalán nem környezetbarát. Az új berendezés azonban leváltja a régi járművet, és halk működésének köszönhetően éjszaka is használható.

„Nagyon nagy szeméttartálya van, két köbméteres, ami jóval nagyobb annál, mint ami egy belvárosi forgalomban könnyen közlekedő, kisméretű géphez általában hozzárendelnek a gyártók. Nagyon nagy a víztartálya, amivel pormentes seprést lehet kivitelezni a városban. Számunkra azért fontos ez a gép, mert nagyon kicsi befoglaló méretei vannak, a belváros kanyargós, szűk kis utcáiban, a rengeteg gépkocsival terhelt forgalmi övezetekben ezt majd könnyen közeledik, ez a kisautó.” - emelte ki Laczkó Mária, a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Balaton Fejlesztési Tanácsnál kifejezetten települési takarítógépekre lehetett pályázni. A keszthelyi VÜZ csaknem 60 millió forintot nyert, amelyhez az önkormányzat 15 millió forinttal járult hozzá. A gép beszerzéséről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a városban az egyik legfontosabb szempont a tisztaság, azonban saját forrásból rosszabb minőségű gépet tudtak volna beszerezni, ezért pályáztak. Az új seprőgépnek köszönhetően 70%-os költségmegtakarítást, és 90%-os üzemanyagár megtakarítást tudnak elérni.

„Megjelent egy pályázat a Balaton Fejlesztési Tanácsnál, ezt a pályázatot sikerült elnyerni, ebből tudjuk megvásárolni ezt a gépet. Sajnos a beszerzési ideje sokáig tart, a megrendeléstől számított fél év, úgyhogy jövő tavasszal tud várhatóan munkába állni. Alapvetően nagyon nagy előrelépés lesz, mert nagyon nagy területeket, nagyon sok helyet lehet éjszaka, csendesen a géppel megtisztítani. Elektromos gép, tehát semmilyen környezetszennyező kibocsátása nincsen.” - mondta Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A VÜZ Kft. egyik telephelyén napelemparkot alakítanak ki, így gazdaságosan tudják tölteni a seprőgépet. Fontos az is, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethető, ez is könnyebbséget jelent az üzemeltetésnél. A jármű 93 millió forintba kerül, az egész beruházás várhatóan 6-7 év alatt térül meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus