+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Október a Látás Hónapja - idén is több száz optika csatlakozik
2023. szeptember 26. kedd 17:13 - Keszthely
Október a Látás Hónapja - idén is több száz optika csatlakozik
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához. Idén októberben is országos kampány keretében ingyenes vizsgálatra és tanácsadásra várják az érdeklődőket az optikák. Ebben az évben a rövidlátásra fókuszálnak a szervezők. Kutatások igazolják, hogy a rossz látás, vagy a helytelen szemüveghasználat jelentősen ronthatja a hétköznapi életet.

A hétköznapi életben sokat számít az éleslátás, a mindennapi közérzetet befolyásolja. A rossz látás olyanokat is eredményezhet mint a fáradtságérzet, fejfájás, vagy gyerekek esetében az olvasási zavar. A Látás hónapjának az a célja, hogy ingyenes szűrővizsgálatokkal, szemüveg ellenőrzésekkel és szaktanácsadással segítsék az embereket.

Szabadi Zsolt, a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség elnöke: „Ez a kampány több mint 18 éve erről beszél, hogy jöjjenek, megnézzük, üljünk le, beszélgessünk és nézzük meg azt, hogy kinek milyen az éleslátása, kinek milyen a látásegészségének a szintje. Amit tudunk, mi mindent elmondunk, a legfrissebb információkat is beleértve, a legújabb technológiai dolgokat, legújabb kutatási eredményeket. Jól felkészült kollégáink várják az optikai szaküzletben az érdeklődőket.”

Még tart a regisztrációs időszak, de már meghaladta a 300-at a résztvevő üzletek száma. Az ország minden pontjáról csatlakoznak a kampányhoz.  Minden évben van egy kiemelt üzenete a látás hónapjának, idén ez a Myopia kontroll.Ennek célja, hogy mérsékeljék a rövidlátók dioptrianövekedését. A rövidlátás ugyanis erősödik, különösen ha valaki sokat néz képernyőt. Megállítani nem, de lassítani lehet a rövidlátás progresszióját. Különösen a gyerekek és a fiatalok látását tudják megóvni a már hazánkban is alkalmazható eljárással.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus