+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonyságról is szólt a búcsú Vonyarcvashegyen
2023. szeptember 19. kedd 15:12 - Vonyarcvashegy
Jótékonyságról is szólt a búcsú Vonyarcvashegyen
Búcsú és falunap volt a hétvégén Vonyarcvashegyen. A rendezvénytéren színes műsorral várták a helyieket és az érdeklődőket. A program a közösségépítés mellett más célt is szolgált: különleges játszótér építéséhez járulhattak hozzá a jelenlévők. Erre süteménysütő versenyt is hirdettek.

Ismert slágerekkel szórakoztatta a népes közönséget a BB Jazzy Pop Duó. A műsorban elhangzott dalok sokak arcára csaltak mosolyt. Együtt énekeltek az előadókkal, többen pedig táncra is perdültek a vidám dallamokat hallva. A kikapcsolódásé volt a főszerep. Természetesen a finom falatok és nedűk sem hiányozhattak a sorból, mindenki kedvére válogathatott a kínálatból. A szervezők a gyermekekről sem feledkeztek meg, ugrálóvárban szórakozhatták ki magukat.

„Remekül érezzük magunkat, a hangulat önmagáért beszél mögöttem szerintem. Mindenki megtalálja a magának valót, ami érdekli, amit szeret, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek.” - mondta el Tuider Réka.

Az eseményre jótékonysági süteménysütést is hirdettek.  Az akciónak nagy sikere volt, az első pillanatban elkapkodták a finomságokat. A nevezők között helyezéseket is kiosztottak a színpadon. Sós és édes kategóriákban lehetett megmérettetni az ételeket. A díjazott hölgyek sajtos, sokmagos, karamellás és gyümölcsös tésztákat is készítettek. A nyertes, Vajda Gergelyné képviselőfánkot sütött, 5 unokája van. Gyakran van náluk édesség, a technikát édesanyjától tanulta.

„Képviselőfánkkal neveztem. És azért neveztem a süteménnyel, mivel egy jótékonysági célra ment. És mivel szabadnapos vagyok, úgy gondoltam hozzájárulok én is ennyivel, hogy egy kicsit létrejöhessen az, amit szeretnénk.”

A település régi álma, egy olyan befogadó játszótér, ahol ép és sérült gyermekek együtt kapcsolódhatnak ki. Ehhez már egy korábbi rendezvényen is sikeresen gyűjtöttek, a mostani sütiversenyből befolyt összeg is ezt gyarapítja.

„Másfél millió forintra van szükségünk, arra már megvan ez az összeg, a két jótékonysági rendezvényünkön összejött. A többi részét azt a nagyközség önkormányzata, mi fogjuk hozzáadni, mind a humán erőforrást, mind a kiépítését is a játszótéri elemeknek.” - osztotta meg Pali Róbert polgármester.

A rendezvényen Soltész Rezső adott nagysikerű koncertet. Előadására nemcsak a helyiek, a környékbeli településekről is ellátogattak. Vonyarcvashegyen is fontos a közösségépítés, ezért több olyan programot is szerveznek a nagyközségben, ami ezt a célt szolgálja. A közeljövőben közös szemétgyűjtési akción vehetnek részt a lakosok.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus