+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 420-asok versenyeztek Keszthelyen
2023. szeptember 18. hétfő 10:54 - Keszthely
420-asok versenyeztek Keszthelyen
Első alkalommal szervezett a Keszthelyi Yacht Club 420-as országos bajnokságot. Az utánpótláskorú vitorlások 3 napon keresztül versengtek egymással. Több kategóriában hirdettek nyertest vasárnap, és gazdára talált a vándorserleg is.

Csütörtökön kezdődött el a vitorlás verseny. 5 klubból 28 egység vonult fel, hogy megmérettesse magát az országos bajnokságon, 3 nap állt a rendelkezésükre. Az első nap jó szelük volt a fiataloknak, ekkor 3 futamot szerveztek. Pénteken nem mozdult a levegő, így egyet sem tudtak elindítani. Szombaton és vasárnap pótolták a maradék futamokat. Erős mezőny állt össze, nem volt könnyű dolguk a vitorlázóknak. A Keszthelyi Yacht Club első alkalommal szervezte meg a 420-asok országos bajnokságát.

„Gyakorlatilag az utolsó éveknek a legnagyobb mezőnye gyűlt össze a 420-as hajóosztályban. Bár ifjúsági osztály, felnőtt korúak is vannak. Örülünk neki, hogy Keszthelyen sikerült a létszámot megdönteni, vagy legalábbis meghaladni az eddigi átlagbajnokságok létszámát.” - mondta el Tompos Kálmán elnök.

Több kategóriában hirdettek bajnokot. Díjat vehettek át ifjúsági, női és abszolút kategóriákban is a fiatalok. A nagy múltú ezüst kupáért, a Kolossváry Endre Vándordíjért is küzdöttek a párosok. Ezt az a legjobb csapat kaphatja meg, ahol mindkét versenyző 18 évnél fiatalabb az adott évben. Idén Lacza Zaránd és Érdi Félix Vazul érdemelték ki. Előbbi a Kerekded Vitorlás Club, míg utóbbi a Balatoni Yacht Club versenyzője.

„Nagyon erős volt a mezőny. Sok felnőtt ember visszajött, aki nagyon tehetséges vitorlázó és már a múltban is sokat tett le az asztalra. És a viszonylag nehéz körülmények között a versenyzők nagyon kitettek magukért és szerintem ez egy nagyon jó és kiegyensúlyozott verseny volt."

A díjkiosztót köthetően nem maradhatott el az ünneplés. A legjobbakat a Balatonba dobták bele.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus