+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 24 órán át társasoztak Várvölgyön
2023. augusztus 23. szerda 18:02 - Várvölgy
24 órán át társasoztak Várvölgyön
24 órás társasjáték maratont tartottak Várvölgyön. A program célja, hogy növeljék a személyes találkozásokkal járó kikapcsolódási lehetőségeket, erősítsék a barátságokat, újakat köthessenek. Az eseményre sokan látogattak el.

Családok is érkeztek a társasjáték maratonra. Dobókockák hangja és nevetés zengte be a művelődési házat. Kártyajátékok közül is szép számmal lehetett választani. A legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálta a neki megfelelő játékot. A szervezők mintegy 60 félével készültek a nem mindennapi eseményre, a résztvevők nagy örömére.

„Nekem ez nagyon tetszik, ugye már pár éve tudom követni, hogy mit csinálnak a gyerekek a társasjáték terén itt a faluban. Főleg télen vannak rengetegen, akkor ugye heti szinten összejöttek péntekenként este, ez meg úgy tudom, hogy a második ilyen maraton. Azért jó, ami megmozgatja a fiatalokat itt a faluban.” - mondta el Pelikán Béláné

A szervező Várvölgyi Ifjúsági Klub tagjai vallják, fontos, hogy több legyen a személyes kapcsolat, ne csak az online térben találkozzanak egymással. A társasjátékozás minőségi időtöltés, hiszen azoknak a társaságában tölthetjük, akikkel jól érezzük magunkat. Mindenkinek megvan a saját kedvence a játékok közül, ezeket pedig úgy jó használni, ha másokkal is megoszthatják.

„Két éve alakultunk, mint Várvölgyi Ifjúsági Klub olyan céllal, hogy kicsit a falu népét megmozgassuk. Ezáltal szoktunk szervezni ilyen társas esteket. Már tavaly is rendeztünk egy ilyen 24 órás társasjáték maratont és a nagy sikerre való tekintettel az idén is megrendeztük ezt.” - ismertette Végh Dániel szervező.

A szakemberek is javasolják, hogy minél többször vegyük elő a táblákat és a kártyákat. A társasjátékok ugyanis segítenek elsősorban a legfiatalabbaknak a koordináció finomhangolásában. Továbbá türelemre és a szabályok betartásának fontosságára is tanítanak. A játékok hozzájárulnak a koncentráció és a fókuszálás javításához, valamint segítenek elsajátítani az együttműködés fontosságát. Csapatépítő hatású is, taktikai és a stratégiai érzékeket is fejleszti. Ezek mellett egy szórakoztató társasjáték segít a szellemi fittség megőrzésében is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus