+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordévre számítanak az idegenforgalomban
2023. augusztus 16. szerda 15:31 - Keszthely
Rekordévre számítanak az idegenforgalomban
A nyár elejétől július közepéig csaknem 2,7 millió vendéget, és több mint 6,7 millió vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshelyeken. A vendégek száma három százalékkal nőtt, és a vendégéjszakáké is a tavalyi főszezon felénél mért érték felett alakult. A külföldiek eddig már 16 százalékkal több éjszakát töltöttek, és 28 százalékkal többet költöttek nálunk, mint tavaly ilyenkor. Keszthelyen és környékén is jól alakul a nyár, és egyre több a kerékpáros turista is.

Elkezdtek visszatérni a külföldi vendégek, de a belföldi turisták is szép számban látogatnak el a Balatonhoz, Keszthelyre és térségébe is. Ezen a gyenesdiási szálláshelyen vonzerő a kültéri medence, a beltéri jakuzzi, és a szolgáltatások magas színvonala. A vendégházban a szezon előbb kezdődött, mint az elmúlt években. A tulajdonosok azt tapasztalják, hogy évről évre változnak a vendégek szokásai, nemcsak fürdeni jönnek a Balatonhoz ma már, hanem mindenki kíváncsi a programokra, látnivalókra is.

“A korábbiakhoz képest elég nagy változás, hogy a külföldi vendégeink száma jelentősen megnövekedett. Pontos statisztikát még nem tudok mondani, de 30-40 százalékra tesszük a növekedést. Az a jellemző, hogy a külföldi vendégeink kicsivel több időt töltenek itt, mint a magyarok, és a világ minden részéről érkeznek. A múlt héten izraeli fiatalok voltak nálunk, de nagyon sok a cseh, lengyel, szlovén, szlovák vendégünk is természetesen, a hagyományosan Németországból érkező vendégek mellett.“ - nyilatkozta Halász Gabriella magánszálláshely tulajdonos.

A Balatonnál a szolgáltatások is változtak, a gasztronómia sokat fejlődött, a kerékpár-úthálózat is bővült. Trendivé vált a belföldi turizmus, sokakat vonzanak a magyar tájak, illetve a szabadtéri fesztiválok is. Sok vállalkozás épít a kerékpáros turizmusra, pihenőhelyekkel, büfékkel, és a kempingekbe is szívesen várják a bicikliseket. Ez a fiatal pár életében először egyhetes kerékpártúrára indult a Balaton körül, ők a hétköznapokon is szívesen ülnek nyeregbe.

„Nekem kifejezetten egy nagy szerelem, úgyhogy én minden évben visszajárok ide, nagyon-nagyon szeretek ide járni, és nagyon-nagyon szerettem volna megtapasztalni, megnézni a többi részét is. Siófokon nyaraltam a legtöbbet, de, hogy itt a Balaton környékén is azért mennyi mindent meg lehet nézni. El lehet menni Badacsonyba, Szigligetre, akár itt Keszthelyen a kastélyba, Hévízre, rengeteg dolog van, amit meg lehet nézni. Pont azt beszéltük a kedvesemmel egyébként, hogy gyakorlatilag minden évbe vissza lehetne jönni és mindig más arcát mutatná a Balaton.’’  - mondta Nagy Kristóf.

Augusztus végéig további 3,6 millió vendégéjszaka foglalás látszik a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban, ebből 2,7 millió vidéki szálláshelyről van szó. A szakemberek rekordévre számítanak az idegenforgalmi bevételek tekintetében. 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus