+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színpad-On a fiatalok
2023. augusztus 11. péntek 18:21 - Keszthely
Színpad-On a fiatalok
Színjátszó tábor volt a Goldmark Károly Művelődési Központban. Az első ízben meghirdetett program nagyon népszerű volt, 13 gyermek vett részt rajta. A diákok szeretnék folytatni a munkát. A színház ezért szeptemberben amatőr színjátszó csoportot indít

Az ötnapos tábor végeredménye ez a produkció. Szülőknek, családtagoknak mutatták be a táborozók. A gyerekek nagy kedvvel, motiváltan vágtak bele a programba.

„Nagyon sok új barátot adott és tapasztalatot" – mondta Lipovics Hanga. "Fú, hát mindent. Én már sokat álltam színpadon, de most így rájöttem, hogy én ezt akarom csinálni, ha felnőtt leszek” - állította határozottan Ferenczi-Nagy Bátor. 

A Színpad-On elnevezésű tábort első ízben szervezte meg a Goldmark Károly Művelődési Központ. Horváth Krisztina gyermekszínjátszó-rendező kalauzolta el a résztvevőket a színház világába.

„Engem mindig érdekelt, hogy mi folyik a kulisszák mögött, meg a színjátszás és szerintem ez egy nagyon nagy lökés mindenki számára és nagyon ajánlom másoknak is. – Számomra ez egy hihetetlen nagy lehetőség, mert mindig is kerestem, hova lehetne menni, vagy valami, de sehol nem találtam és amikor meghirdették, hogy lesz ez a tábor és én így: Úristen, de jó, ez hihetetlen, nekem ez egy óriási lehetőség, mert én színész szeretnék lenni” - mondta televíziónknak Orbán Anna és Németh Annamária.   

A programzáró előadáson a Valahol Európában jeleneteit is láthatta a közönség. A tábor szorosan kapcsolódott a darabhoz. A Pannon Várszínházzal működtek együtt a szervezők. Csak kevés színpadi gyakorlattal rendelkeztek a gyerekek. Ennek ellenére öt nap alatt sikerült egy előadást összeállítani, ami a táborvezetőt is meglepte. 

Horváth Krisztina táborvezető: „Megtapasztalják a színészek által létrehozott előadásnak a kulisszatitkait, rejtelmeit, magát az előadást is, az előadás élményét és a történetből kiindulni, illetve magával a történettel foglalkozva tudjunk együtt dolgozni a színpadi mozgás, színpadi kultúra, eszköztár sok-sok mindenével.”

A tábort viszonylag későn hirdették meg. Ennek ellenére gyorsan betelt a program. Nagyon lelkesek voltak a gyerekek és szüleik is. Megfogalmazódott a gondolat, hogy szeptemberben folytatódjon a csoport munkája.

 „Mivel ez egy régi álma volt az én elődeimnek is, hogy legyen egy amatőr színjátszó csoportja. Mivel a jelenlegi táborvezetőnk, illetve a gyerekek és a szülők is nagyon lelkesek, elkezdtük a tervezését annak, hogy szeptembertől elinduljon egy amatőr színjátszó csoport. Ez nagyjából 10-15 éves gyerekeket fog megcélozni” - mondta Stadler Tímea Kinga, a művelődési központ igazgatója.   

A Goldmark Károly Művelődési Központ vezetése azt is elképzelhetőnek tartja, hogy később akár felnőtt színjátszó csoport is indulhat Keszthelyen.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus