+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Odafigyeléssel mérsékelhetőek a károk
2023. július 26. szerda 17:24 - Keszthely
Odafigyeléssel mérsékelhetőek a károk
Többször kellett vonulniuk országszerte a tűzoltóknak az elmúlt napokban tapasztalható viharok miatt. A katasztrófák elkerülése végett látták el tanácsokkal a lakosságot. Az egyenruhások felhívják a figyelmet, hogy odafigyeléssel tehetünk a károk elkerülésért, mérsékléséért.

A nyári hevesebb zivatarok folyamatosan emelik a tűzoltói beavatkozások számát. Az elmúlt időszakban Zalában átlagosan 20-50 alkalommal riasztották a lánglovagokat. Az esetek többségében a szél vagy a heves esőzés miatt kialakult forgalmi akadályokat kellett megszüntetniük, de épületkárok miatt is volt már szükség a segítségükre. Felhívják a figyelmet, hogy sokat tehetünk azért, hogy mérsékeljük a károkat. Például ha erős szél várható, akkor zárjuk be a nyílászárókat, rögzítsük a kertben vagy az erkélyen található  tárgyakat, hogy ne kaphassa fel ezeket a szél. Érdemes letölteni a VÉSZ alkalmazást, hiszen az jelzi, ha meteorológiai riasztás lép érvénybe, de a tavi viharjelző rendszer is figyelmeztet.

„Nagyon figyeljünk arra, hogy a felkészülés talán az egyik legfontosabb az egészben, az ott kezdődik, hogy tényleg ezt a VÉSZ alkalmazást használjuk, ügyelünk a vízelvezető árkokra és mindenféle olyan bútorokat elviszünk a közelből, amit esetleg a szél vagy a jég megrongálhat. Vihar közben nyilván húzódjunk egy épületbe, fa alá semmiképpen és természetesen vihar után amilyen károkat látunk, azt mindenképpen jelezzük a szolgáltatóknak.” - mondta el Kósi Zsolt szóvivő.

Az egyenruhások arra is felhívják a figyelmet, hogy vihar esetén lassabban vezessünk, az eső és a szél miatt előfordulhat, hogy fa dől az útra. A kisebb ágakat saját magunk is eltávolíthatjuk, a nagyobbaknál viszont azonnal tegyünk bejelentést. Legutóbb kedden egy huszonöt méter magas fa dőlt egy éppen arra közlekedő járműre Vindornyaszőlős közelében. Az autót a sofőr időben elhagyta, így személyi sérülés nem történt. Egy helyszínre érkező munkagép emelte le a kocsiról a fát, amit az esethez riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el. Baj esetén a 112-es segélyhívó számon kérhetjük a tűzoltók segítségét!

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus