+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Diszkóztak a szeretetszínházasok
2023. július 25. kedd 18:12 - Vonyarcvashegy
Diszkóztak a szeretetszínházasok
Rendhagyó helyszínen, a Magyar Tenger Disco-ban játszott az Imre Sándor Szeretetszínház. A vonyarcvashegyi színműhely előadása után tinidiszkót is tartottak, melynek célja volt, hogy megmutassák a szülőknek, hogy gyermekeik biztonságban szórakozhatnak. A társulat további különleges helyeken mutat be darabokat, melyekkel a település adta sokszínű lehetőséget szeretnék népszerűsíteni.

Lázár Ervin A négyszögletű kerekerdő című meséjét adta elő a szeretetszínház. A darabot a társulat minden tagja nagyon szereti, elmondásuk szerint ez az a mű, melynek szerepeit álmukból felkeltve is tudják.

Gyenese Szulamit, az Imre Sándor Szeretetszínház és SzínMűhely Vonyarcvashegy tagja: „Úgy kell eljátszani, hogy meglegyen, hogy ő a főnök, de a gyerekek mégis szeressék és lássák benne, hogy valójában ő is ugyanúgy a közösség részévé szeretne tartozni.”

Az utazó társulat számos alkalommal lép fel Vonyarcvashegyen, idén 8 alkalomból álló sorozattal készültek a helyieknek és a vendégeknek. Többek között a Palacsintás királyt, a Terülj, terülj asztalkámat, a Valahol Európábant vagy a Jónás könyvét is előadták. 

„Ugye már ide tartozunk, tehát vonyarcvashegyi a színházunk és nagyon jó. Én mindig is szerettem – bár utazószínház vagyunk – de azért én mindig is szerettem valahova hazajárni. Nem mindegy, hogy az ember valahonnan indul és valahova érkezik és az nem egy raktár mondjuk vagy egy próbahely. Hanem embereket ismer meg az ember, emberekkel találkozik, az emberek már tudják, azonosítják, már szerep szerint szólítják az embert. Ez egy jó dolog és azt gondolom, hogy most megpróbáltunk mindent megmutatni”-  mondta Bartokos Tamás színigazgató. 

A rendhagyó helyszínválasztás közös ötlet volt az önkormányzattal. Pali Róbert polgármester elmondta, szeretnek kísérletezni, más szemszögből megmutatni az eseményeket. A művelődési ház, a rendezvénytér, a szabadtéri- és a strandszínpadok mellett más helyeket is kinéztek arra, hogy előadásokat szervezzenek.

„Most három új helyszínnel bővül idén, az egyik a Magyar Tengernek a helyszíne, amit nagyon régóta vártunk. Ide vissza is fogunk térni várhatóan már szeptemberben az iskolakezdés után is tartunk egy hasonló előadást, szorosan együttműködve az üzemeltetővel, tulajdonossal. A másik két ilyen helyszín lesz az erdőben a fénykeresztünk alatti erdőterületünk lesz az egyik majd augusztus másodikán és lesz majd a Szent Mihály-dombon, a Szent Mihály-kápolna előtti területen” - nyilatkozta televíziónknak Pali Róbert polgármester. 

Az előadás végén tinidiszkót is rendeztek. A gyermekek önfeledten táncolhattak. A programot edukációs szempontból is fontosnak tartották a szervezők. A szülőket arról tájékoztatták, hogy biztonságban elengedhetik a fiatalokat szórakozni, de akár csatlakozhatnak is hozzájuk. Folyamatosan figyelnek a kiskorúakra.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus