+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjött a nyár
2023. július 10. hétfő 15:43 - Keszthely
Megjött a nyár
Megteltek a strandok a hétvégén. Az idei főszezonban ez volt az első olyan alkalom, amikor igazi nyári hőség volt. Keszthely három fürdőhelye népszerű a turisták körében, sokan már évek óta visszajáró vendégek. A Városi Strandon a fürdés és a napozás mellett programokat is kínálnak a vendégeknek.

Homokvárépítő versenyt szerveztek szombaton. A lidós részen családok nagy koncentrációval és kreativitással készítették a műveket. Sokan azonban a csobbanást választották, népszerű volt a vízibicikli is. A kánikulában fiatalok és idősek egyaránt kilátogattak a strandra.

„Úgy telik a napunk, hogy lejövünk reggel, kipakolunk, mert nagyon sok ember van, és foglalunk helyet valahol, ha találunk. Lepihenünk, és bemegyünk a vízbe, nagyon sokat játszunk a tesómmal a vízben, nagyon sokat fürdünk, csatázunk, meg ilyesmi. Utána kijövünk a vízből, ugyanúgy lefekszünk, pihenünk egy kicsit a családdal. Utána elmegyünk közösen ebédelni vagy lángost, vagy valami étterembe elmegyünk.” - mondta egy strandoló Tóth Zalán.

A helyiek és a nyaralók is nagyon várták már, hogy megérkezzen az igazi nyár. Bár a térség bőven kínál kirándulási lehetőségeket, a legtöbben mégis a Balaton miatt érkeznek Keszthelyre. Nem csak hazai, hanem külföldi turisták is vannak, egyre több a cseh, lengyel és szlovák utazó. A hazai vendégek közül pedig sokan visszajárnak.

„Nagyon jól telik. Egy hete vagyunk itt, abból 4 nap ilyen esős, kirándulós idő volt. Most az utóbbi három nap nagyon jó strandolásra.” - tette hozzá egy másik strandoló, Kun Zoltán.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének adatai szerint az idén 30-40%-kal esett vissza a balatoni turizmus. Flesch Tamás elnök arról beszélt, sokan választanak inkább külföldi desztinációt a magyar tenger helyett. A Magyar Turisztikai Ügynökség statisztikái azonban mindössze 2%-os visszaesést mutatnak. Guller Zoltán elmondta, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 85 balatoni szállodára van rálátása, és nem számol a több mint 10 ezer magánszálláshellyel. Keszthelyen is az a tapasztalat, hogy megérkeztek a vendégek.

„Nagyon vártuk már, hogy végre jó idő legyen. Sajnos a június és a július nem kényeztetett el bennünket. Úgy gondolom, hogy ez az idei nyárnak az első igazi hétvégéje, mondhatni, hogy beindult a főszezon. Elmondható, hogy a Városi Strandon egy törölközőt nem lehet letenni, annyi vendég érkezett. Nemrég érkeztem a Helikon Strandról, az a keszthelyiek számára ingyenes, úgy látom, hogy ott is az előzőekhez képest sokkal többen vannak. A Libás Strandon pedig a parkoló megtelt, úgyhogy ez is azt mutatja, hogy elindult a nyár, és itt a főszezon, amit nagyon vártunk.” - tájékoztatott Vinczéné Polgár Andrea, a VÜZ Kft. strandvezető-helyettese.

A nyaralás alkalmával kifejezetten fontos figyelni az UV-védelemre is. Az idén már több alkalommal volt extrém magas a sugárzás, ezért az árnyékban is érdemes bekenni magunkat a fényvédő termékekkel.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus