Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
2023. júl. 4. kedd | Keszthely
Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
22. alkalommal nyitotta meg kapuit a Bűnmegelőzési Iroda. Az idén is a Városi Strand bejáratánál állomásoznak a diákok, akik a nyári szezonban vigyáznak a turisták és az itt lakók biztonságára. A megnyitón elhangzott, a rendőrségi pólóban járőröző fiatalok már önmagukban is visszatartó erőt jelentenek.

Keszthely frekventált területein vannak jelen az irodában szolgálatot teljesítő diákok. A strandon naponta többször is járőröznek, és felhívják az emberek figyelmét arra, hogy hogyan óvják az értékeiket. A strandolókat szórólapokkal is tájékoztatják.  A diákok minden reggel, az eligazítás után kapják meg az aznapi feladatukat.     

„A biztonságért felelünk a turisztikailag orientált helyeken a városban, így a városi strandon is, ahol vigyázunk az otthagyott értékekre, hogy ne tudják azt ellopni.” - mondta egy diák, Gábor Bálint.

Az idén is csaknem 50 diák dolgozik a Bűnmegelőzési Irodában. Egy részük rendészeti szakközépiskolába jár, a többiek pedig az 50 órás közösségi szolgálatot teljesítik itt. Az elmúlt években olyannyira javult a közbiztonság Keszthelyen, hogy tavaly egyetlen vagyon elleni bűncselekményt sem követtek el a strandon. A diákok sok esetben az elveszett tárgyak visszaszolgáltatásában is segítenek.     

„A bűnmegelőzés össztársadalmi érdek, tehát nem csak az önkormányzatnak feladata az, hogy az itt nyaralóknak a biztonságát megőrizze, hanem a rendőrségnek ugyanúgy. Nekünk fontos az is, hogy az itt lakóknak a biztonságérzete rendben legyen, ne csak a nyaralóktól, hanem a nyaralókkal együtt is. A Bűnmegelőzési Irodában nagyon fontos, hogy a diákok átérezzék ennek a fontosságát.” - tájékoztatott Dr. Farsang Boglárka, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A nyaralás alatt nemcsak a nálunk lévő értékekre, hanem az autónkra is fontos figyelni. A fiatalok ebben is segítenek. A gépjármű tulajdonosokat arra figyelmeztetik, hogy az ablakokat húzzák fel, és ne hagyjanak táskát vagy bármilyen értéket jól látható helyen. A Bűnmegelőzési Iroda tevékenységét Keszthely önkormányzata is támogatja.

„Például a diákoknak az étkezését az önkormányzat vállalja. A közbiztonság az egyik legfontosabb mindenütt az ide jövő turistáknak is, az itt lévő embereknek is. Az, hogy a strandokon ilyen biztonság volt, tavaly gyakorlatilag egyetlen egy úgynevezett esemény, egyetlen egy bűncselekmény nem történt a strandon, ez egy nagy szó, tehát nyugodtan jöhetnek le.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A Bűnmegelőzési Iroda augusztus 20-ig tart nyitva. Ez idő alatt lehetőség van a kerékpárok ingyenes regisztrációjához, a BikeSafe-hez is csatlakozni. Ez egy esetleges biciklilopás esetén tehet jó szolgálatot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
56 fiatal vesz részt idén a munkában.
| 2023. nov. 29. szerda 18:08 | Keszthely
Csak megbízható helyről szerezzük be a termékeket és minden esetben legyünk inkább gyanakvóbbak.
| 2023. aug. 23. szerda 17:46 | Keszthely
Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket.
| 2023. aug. 22. kedd 17:16 | Keszthely
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda.
| 2023. júl. 24. hétfő 14:08 | Keszthely
A hőségben a napon hagyott autók utastere gyorsan felmelegszik.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.