+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
2023. július 4. kedd 13:35 - Keszthely
Megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
22. alkalommal nyitotta meg kapuit a Bűnmegelőzési Iroda. Az idén is a Városi Strand bejáratánál állomásoznak a diákok, akik a nyári szezonban vigyáznak a turisták és az itt lakók biztonságára. A megnyitón elhangzott, a rendőrségi pólóban járőröző fiatalok már önmagukban is visszatartó erőt jelentenek.

Keszthely frekventált területein vannak jelen az irodában szolgálatot teljesítő diákok. A strandon naponta többször is járőröznek, és felhívják az emberek figyelmét arra, hogy hogyan óvják az értékeiket. A strandolókat szórólapokkal is tájékoztatják.  A diákok minden reggel, az eligazítás után kapják meg az aznapi feladatukat.     

„A biztonságért felelünk a turisztikailag orientált helyeken a városban, így a városi strandon is, ahol vigyázunk az otthagyott értékekre, hogy ne tudják azt ellopni.” - mondta egy diák, Gábor Bálint.

Az idén is csaknem 50 diák dolgozik a Bűnmegelőzési Irodában. Egy részük rendészeti szakközépiskolába jár, a többiek pedig az 50 órás közösségi szolgálatot teljesítik itt. Az elmúlt években olyannyira javult a közbiztonság Keszthelyen, hogy tavaly egyetlen vagyon elleni bűncselekményt sem követtek el a strandon. A diákok sok esetben az elveszett tárgyak visszaszolgáltatásában is segítenek.     

„A bűnmegelőzés össztársadalmi érdek, tehát nem csak az önkormányzatnak feladata az, hogy az itt nyaralóknak a biztonságát megőrizze, hanem a rendőrségnek ugyanúgy. Nekünk fontos az is, hogy az itt lakóknak a biztonságérzete rendben legyen, ne csak a nyaralóktól, hanem a nyaralókkal együtt is. A Bűnmegelőzési Irodában nagyon fontos, hogy a diákok átérezzék ennek a fontosságát.” - tájékoztatott Dr. Farsang Boglárka, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője.

A nyaralás alatt nemcsak a nálunk lévő értékekre, hanem az autónkra is fontos figyelni. A fiatalok ebben is segítenek. A gépjármű tulajdonosokat arra figyelmeztetik, hogy az ablakokat húzzák fel, és ne hagyjanak táskát vagy bármilyen értéket jól látható helyen. A Bűnmegelőzési Iroda tevékenységét Keszthely önkormányzata is támogatja.

„Például a diákoknak az étkezését az önkormányzat vállalja. A közbiztonság az egyik legfontosabb mindenütt az ide jövő turistáknak is, az itt lévő embereknek is. Az, hogy a strandokon ilyen biztonság volt, tavaly gyakorlatilag egyetlen egy úgynevezett esemény, egyetlen egy bűncselekmény nem történt a strandon, ez egy nagy szó, tehát nyugodtan jöhetnek le.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A Bűnmegelőzési Iroda augusztus 20-ig tart nyitva. Ez idő alatt lehetőség van a kerékpárok ingyenes regisztrációjához, a BikeSafe-hez is csatlakozni. Ez egy esetleges biciklilopás esetén tehet jó szolgálatot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus