Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szombattól jelentős változások lesznek a hulladékgazdálkodásban
2023. jún. 28. szerda | Keszthely
Szombattól jelentős változások lesznek a hulladékgazdálkodásban
Szombattól jelentős változások lesznek a hulladékgazdálkodásban. Új koncessziós rendszer indul. A begyűjtést és kezelést a Mol végzi. A lakossági szállításban nem várható változás, a KETÉH Kft. július 1-től viszont nem jogosult hulladékudvar működtetésére. A terület nem lakossági, hanem az ipari igényeget szolgálja ki.

Július elsejétől országszerte a MOL leányvállalata, a Mohu Zrt. veszi át a hulladékgazdálkodási feladatokat. Ez több változást jelent. Keszthelyen megszűnik a lakossági hulladékudvar-szolgáltatás. Emiatt már június eleje óta nem veszik át a gumiabroncsot és elektronikai hulladékot, július 1-től pedig nem lehet a lomot, papírt és csomagolási üveget leadni. Zöld hulladékot kizárólag térítés ellenében, 20Ft/kg+Áfa áron fogadnak. Az építési-bontási hulladékok átvétele nem változik.  

„A régiónak a kommunálishulladékát fogjuk előkezelni. Ez körülbelül háromszor akkora mennyiség lesz, mint az eddigi. Ez nagyfokú munkát fog igényelni. 8-tól 12-ig leszünk ezért nyitva a vállalkozók és a lakosság részére az előbb említett hulladékáramoknak az átvételére, utána már hulladékszállító járművek fogják a telepet megközelíteni és igénybe venni” - nyilatkozta Péter Zsolt, a KETÉH Kft. ügyvezetője. 

Hogy hol találhatók hulladékudvarok, arról a Mohu Zrt. honlapján lehet tájékozódni. A weboldal gyakori kérdései közt szerepel ez az opció, de nem működik.

A szakemberek szerint a lakossági hulladékszállítás esetében nem lesz észrevehető a július elsejei változás. Keszthelyen a megszokott rendben gyűjtik be a szemetet.A vállalkozásoknak viszont regisztrálni kell a Mohu oldalán július 1-ig.

„Különösképpen azon vállalkozásoknak ahol jelentősebb mennyiségű, elkülönítetten gyűjtött hulladék, mondjuk szelektív hulladék keletkezik. Az ő esetükben az elszállítás módja változni fog feltehetően. Akiknek kevesebb, műanyag billenő tetős konténerig mennyiségű hulladékuk van, azoknak is célszerű regisztrálni, de ott várhatóan nem lesz változás a hulladékszállítási rendben” - mondta televíziónknak Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezetője. 

A lakossági ügyfeleknek 2023. első félévében még az NHKV felé kell teljesíteni a befizetést. A második negyedéves számla júliusban érkezik, ekkor már a Mohu szolgáltat, de az NHKV-nak kell fizetni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2024. ápr. 10. szerda 19:15 | Zala vármegye
Nem csak rendkívül gyúlékony a szemét, de a tűzoltók bejutását is megnehezítik a felhalmozott tárgyek.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 |
A programra a szelektalok.hu oldalon lehet regisztrálni április 15-ig.
| 2022. jan. 31. hétfő 13:34 | Keszthely
40 zsák szemetet gyűjtöttek össze szombaton önkéntesek a Szent Mihály úti gesztenyesornál.
| 2022. jan. 26. szerda 15:59 | Keszthely
Új bálázógép és hulladékátrakó áll hamarosan szolgálatba a Zalaispa beruházásának köszönhetően.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.