+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra Art Udvar Gyenesdiáson
2023. június 19. hétfő 11:25 - Gyenesdiás
Újra Art Udvar Gyenesdiáson
Elindult az idei Art Udvar sorozat Gyenesdiáson. Négy héten át szerdánként várják a közönséget egy könnyed nyáresti zenés programra. A községháza és a pásztorház közötti téren lesz latin muzsika, popfeldolgozások és folklór alapokon nyugvó különleges zenei egyveleg is.

aZorka volt az első fellépője az idei Art Udvar sorozatnak. Lackfi Dorottya, aki nem mellesleg Lackfi János költő lánya, akusztikus koncertjére Perger Péter gitárossal érkezett Gyenesdiásra. A 23 éves énekes szerzeményeit versszerű szövegek, melankolikus és tapadós dallamok jellemzik, melyek az alterpop műfajba repítenek magukkal. Tavaly nyáron már kisebb és nagyobb fesztiválokon is találkozhattunk vele, emellett sorra jelennek meg az új dalok. aZorka-t három éve indítottam útjára, ez az én szólóprojektem. – meséli Lackfi Dorottya. Időközben vagyok olyan szerencsés, hogy lettek zenészeim is. És most már ezen a nyáron például több mint 15 helyszínen fogunk fellépni különböző fesztiválokon, illetve az első nagylemezemmel is készülök, merthogy megnyertük a Hangfoglaló pályázatnak az induló előadói támogatását. És most ezen dolgozunk nagy garral, amellett, hogy ugye rengeteg helyszínen koncertezünk idén nyáron.

A 2021-ben útjára indított Art Udvar alcíme: zene, szöveg és bor. A népszerűvé vált sorozatban idén elsődlegesen a zenére koncentrálnak, illetve a könnyűzenén belül is igyekeztek egyfajta műfaji sokszínűséget megvalósítani a négy produkció kiválasztásakor. Az első fellépőnk az alterpop vagy indipop műfajában mozog, a második esete fellépője kicsit a latinzene világa felől közelíti a dolgokat és a hallgatóságot, a harmadik este folyamán egyfajta popkulturális merítést igyekszünk majd azáltal adni, hogy a fellépő duó egy elsődlegesen feldolgozásokat játszó formáció, a negyedik, a záró estén pedig a folklór felől közelítünk. Agócs Márton az aurevoir. zenekar frontembere, ő alapvetően a folklórt, a popzenét és az alternatív rockot egyesíti szerintem zseniálisan. – vélekedik Szabó Zsolt Szilveszter, a gyenesdiási József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

Június 21-én a Duo Don Pedro’z gitáron és harmonikán salsa és tangó dallamokkal örvendezeti meg a közönséget, június 28-án az elsődlegesen feldolgozásokat játszó énekes-gitáros formáció, a Late Beggars lép fel, július 5-én pedig az aurevoir. zenekar frontembere, Agócs Márton szólóestjével zárja az idei sorozatot.

Az Art Udvar fellépőiről többet is megtudhatnak Szignatúra című kulturális magazinunkból.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus