+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új együttműködés segíti a zalai egészségügyi képzést
2023. június 16. péntek 17:31 - Lenti
Új együttműködés segíti a zalai egészségügyi képzést
Aláírták a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar és a Balance Medical Center közötti megállapodást a Lenti Gyógyfürdőben. A korszerű környezetben a gyakorlati képzés mellett a hallgatóknak lehetőségük lesz csatlakozni a kutatáshoz, valamint a tudományos diákköri munkához.

A most aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Zalaegerszegen tanuló gyógytornászok gyakorlati képzőhelye lesz Lenti. Olyan terápiás módszerekkel találkozhatnak, ami máshol nincs az országban. Egyik ilyen a hiperbár oxigénterápia.

dr. Szolnoki Nikolett, a Balance Medical Center  orvos-igazgatója: „A hiperbár oxigénterápiának nagyon sok diagnózisa, amit gyógyít, gyógytornász után is kiált. Gondolok itt arra, hogy stroke-rahabilitációban a hiperbár oxigénterápia egy vezető módszer és a stroke-rehabilitációban a gyógytorna első lépés és kihagyhatatlan.”

A lenti Balance Medical Centerben  kombinálják a kétféle kezelést. A magas nyomású keszonkamrában a páciens 100% oxigént lélegzik. Ez segíti a sérült szövetek regenerációját, támogat a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.A klasszikus gyógytornász ismeretek mellett olyan tudást kaphatnak itt a hallgatók, melyek a hagyományos képzésben nincsenek.  

„Főként arra gondoltunk, az elektroterápia, balneoterápia, hidroterápia gyakorlatból egy olyan különleges helyszínt nyitunk meg számukra, illetve biztosítunk, amely kezeléseket nem nagyon látják a hagyományos kórházak palettájában. Akár gondolok az oxigén hiperbár terápiájára, az antigravitációs futópadra, vagy a kriaoszaunára. Ezek nem feltétlenül elérhetőek az általános kórházakban" - mondta dr. Császár Gabriella, a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ igazgatója. 

A fiatalok újdonságot jelentő területeket láthatnak és előremutató  kutatásokat végezhetnek, tudományos diákköri munkához is csatlakozhatnak. Ez a szoba például a gyógytornász-képzés egyik különleges helyszíne lesz.

Papp Judit vezető fizioterápiás szakértő: „Balance Medical Center ezeknek a kezeléseknek a bemutatásával a hiperbár oxigénterápiának a gyógyászathoz kapcsolt kezeléseivel tudja színesébe tenni, és az oktatás számára pediglen vonzóbbá tenni a területet a gyógytornás hallgatók tekintetében is.„

A hallgatóknak ősszel közös szakmai programot szerveznek a Pécsi Tudományegyetem, a  Zalai Vármegyei Szent Rafael Kórház és a Magyar Gyógytornász Szövetség közreműködésével. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus