+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Betörőket fogtak a keszthelyi rendőrök
2023. június 16. péntek 16:40 - Keszthely
Betörőket fogtak a keszthelyi rendőrök
Azonosították és elfogták a keszthelyi rendőrök azt a két elkövetőt, akik múlt héten Hévízen törtek be egy apartmanba. Onnan jelentős, 22,5 millió forint értékben loptak. A széleskörű nyomozást követően egy héten belül sikerült a nyomára bukkanni az elkövetőknek.

Június 9-én egy hévízi apartmanba törtek be az akkor még ismeretlen elkövetők. A házból készpénzt, ékszereket, valamint egy értékes férfi karórát loptak el. Ezek értéke 22,5 millió forint volt. A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdte meg a nyomozást. Június 15-én fogták el a gyanúsítottakat, egy 24 éves, büntetett előéletű zalaegerszegi férfit és egy 19 éves szintén zalaegerszegi büntetlen előéletű nőt. A férfi ellen több rendőrkapitányság is eljárást folytat hasonló bűncselekmények elkövetése miatt.

„A férfit és a nőt gyanúsítottként hallgattuk ki háromrendbeli lopás, illetve kábítószerrel való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi őrizetbe vételére került sor.” - ismertette Kozma István a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A nyomozók az eljárás során beszerzett információk alapján, a széleskörű adatgyűjtést követően Zalaegerszegen fogták el a két gyanúsítottat. Ezt követően az általuk bérelt ingatlanban hajtottak végre kutatást az egyenruhások. Ott foglalták le a bűncselekményből származó tárgyak egy részét.

„Ezek közül karóra, ékszerek, ékszerdoboz és külföldi fizetőeszköz. A tegnapi napon beszerzett információk alapján egy zálogházban is lefoglalást tartottunk, ahol szintén a bűncselekményből származó ékszereket sikerült lefoglalnunk. Mivel a férfi ellen több rendőrkapitányság is folytat eljárást hasonló bűncselekmények elkövetése miatt, ezért az eljárás további szakasza képezi azt, hogy kiszélesítsük a nyomozást.” - mondta el Szakter József csoportvezető.

A zalai rendőröknek az elmúlt hetekben is bőven akadt munkájuk. A nagykanizsai egyenruhások kábítószerkereskedőt fogtak a hónap elején, a vármegyeszékhelyeiek pedig országos koordináció keretében azonosítottak trükkös kifosztókat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus