Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Újra dobogósok lettek a közgázosok
2023. jún. 9. péntek | Keszthely
Újra dobogósok lettek a közgázosok
Ismét remekeltek a Közgázosok. A keszthelyi diákok vállalkozói ötletei bizonyultak a legjobbaknak a Modellvállalat 2022/23 szimulációs versenyen, a dobogó legfelső fokaira állhattak fel. Az induló 152 csapatból mindhárom közgázos csoport bejutott a legjobb 10 közé.

Bormarketinggel, szavatosság lejárati időhöz közelítő termékek forgalmazásával és nyugdíjas szövetkezettel kapcsolatos ötleteket valósítottak meg a keszthelyi diákok. A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet második alkalommal szervezte meg a megmérettetést. Cél, hogy a szakképzésben tanulók megmutathassák, hogy milyen vállalkozói ötleteik vannak. E mellett arról is számot kellett adniuk, hogy hogyan tudnának piacképes elképzeléseiket megvalósítani.  

„A vállalkozásunk a Nyuggiszakik egy nyugdíjasokat foglalkoztató cég, ami hasonló elveken alapul, mint egy diákszövetkezet. Azonban mi nem a nyugdíjasok tehetetlenségére építünk, hanem az energiájukra és emellett szabadidős tevékenységeket is szolgálunk nekik.” - mondta el Vasas Heléna.

A versenyre az ország minden vármegyéjéből összesen 152 csapatból 456 fő nyújtott be pályamunkát. Reklámfilmet és honlapot is kellett készíteniük. Közülük a zsűri 40 csoport pályázati anyagát nyilvánította a feltételeknek megfelelőnek. Az elődöntőből 11 összeállítás került a döntőbe, ahol mindhárom közgázos projektet bemutathatták.

„Nagyon jó érzés volt, én nagyon élveztem. Nagyon örülök, hogy eljutottunk ide a lányokkal. Picit nehéz volt, nagyon sok programunk volt abban az 1-2 napban, viszont összességében jó volt.” - emlékezett vissza Vincze Virág.

A verseny célja az is, hogy ösztönözze a tanulókat a problémamegoldásra. A Közgáz már tavaly is részt vett a megmérettetésen, így az ott gyűjtött tapasztalatok is sokat segítettek a felkészülésben. A diákok lelkesen vágtak neki a feladatnak.

„Az én csapatom egy nagyon lelkes és összetartó kis társaság. 11-dikesek vagyunk, a lányok már jól ismerik egymást, sőt ők már általános iskolában is osztálytársak voltak. Tehát egyáltalán nem volt nehéz. Nekem mentortanárként csak egyengetni kellett az útjukat és lelkesíteni őket. Bár a lelkesedés végig megvolt, hittek saját magukban és én is hittem őbennük. Úgyhogy a verseny végéig kitartóak voltunk és hittünk az ötletünkben a koncepciónkban és úgy tűnik, hogy ez be is jött, hiszen elsők lettünk.” - fogalmazott Vargáné Kékesi Szilvia pedagógus.

A megmérettetésre idén már 9., 10. és 11. évfolyamos diákok is pályázhattak. A csapatok 14 ágazat tanulói közül kerültek ki. A felkészítő mentor oktatóknak is nagy büszkeség, hogy ilyen szép sikereket értek el a fiatalok.

„A végére nagyon összekovácsolódott a csapat és igazándiból teljes egészében mindent kihoztak önmagukból. Nagyon sok időt töltöttek el ennek a vállalatnak a felépítésével. És igazándiból nagyon ügyesen prezentálták a döntőben, nagyon büszke vagyok rájuk.” - osztotta meg Nemes Mihály Zsolt pedagógus.

A Modellvállalat szimulációs verseny döntőjében a közgázosok után a Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai végeztek. A zsűri különdíjjal jutalmazta a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium csapatát.   

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
A Premontrei és a Közgazdasági Technikum második és harmadik helyen végzett a rangsorban.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.