+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Társasjátékok éjszakája - már Gyenesdiáson is
2023. június 6. kedd 16:07 - Gyenesdiás
Társasjátékok éjszakája - már Gyenesdiáson is
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre. Tíz éve létezik nemzetközi ünnepnapja a társasjátékozásnak, ehhez kapcsolódik ez a hazai esemény. Életkortól függetlenül lehetett részt venni a hajnalig tartó játékpartin, amelyre családokat is vártak.

A játékszabályokat magyarázza Kőhalmi Balázs, a Varázshangok az Egészségért Egyesület vezetője. Gyenesdiáson, az Új Művelődési Ház emeletén közel kettőszáz játékkal várták a résztvevőket. A játékos kedvűek sorra próbálhatták ki a társasokat. Aradvári Nóra a barátnőjével jött: "Kedvenc játékom nincsen, viszont azt szeretném tervezni, hogy a hatig itt maradjak reggel. Tehát, hogy teljesítsem a challenge-et. Igazából Villő miatt vagyok itt, mert ő hívott. Megpróbálunk különböző társasokat kipróbálni az éjszaka folyamán."

A Gyenesdiási Társasjáték Klubot a Varázshangok Játszóház keltette életre. A társasjátékozás világnapjához hazánk tavaly csatlakozott először, a helyiek idén szervezték meg. Nem csak a legkisebbeknek, hanem a fiataloknak és a felnőtteknek is fontos a játék. "Én mondjuk kimondottan szeretem a gyorsasági játékokat, ezeket tényleg imádom. De szeretem a logikai játékokat is. Otthon is rengeteget játszunk, ami meg megtetszik, utánanézünk, és ha úgy van, akkor meg is vesszük. Otthon a húgommal, a családdal, barátokkal játszunk rengeteget" - mondta el Tóth Viktória Tímea.

A “Társasjátékok éjszakája” szombaton este hat órakor kezdődött és 12 órán át tartott. Az országos kezdeményezéssel olyan hagyományt szeretnének teremteni, amellyel minden évben figyelmet tudnak irányítani a hazai társasjátékos életre, a játék fontosságára. Kőhalmi Balázs hozzátette: "Úgy terveztük, hogy pici bevezető társasjátékokkal kezdünk, ismerkedéssel, egymással mindenki átveszi, amivel nagyon szeretne játszani, arra most van lehetőség, akkor ezt kipróbálja. Készültünk teával, kávéval, étellel, itallal, tényleg mindennel, hogy végig tudjuk, aki végig szeretne maradni az egész éjszaka alatt, akkor tudjuk megtölteni azért a bendőnket is. Ma is a szomjasokat is tudjuk oltani."

A résztvevők maguk hoztak otthonról enni- és innivalót, egyéb finomságokat. Gyenesdiáson nem csak társas, hanem ügyességi játékokkal is várták a résztvevőket. Idén több, mint harminc klub csatlakozott a “Társasjátékok éjszakája” kezdeményezéshez.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus