+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeresen pályázott Hévíz
2023. június 2. péntek 17:38 - Hévíz
Sikeresen pályázott Hévíz
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan. Erről sajtótájékoztatón számolt be Papp Gábor polgármester. Ezzel az egykori autóbusz-pályaudvarhoz tartozó beruházás fejezhető be. E mellett a TOP plusz pályázaton mintegy 300 milliós támogatásban is részesült a város.

Az egykori autóbusz-pályaudvar funkciója régen megszűnt. Az épületet azonban megtartották, de új szerepet szántak neki. A tervek szerint ideköltözik a Tourinform iroda, a hévízi állandó kiállítás, egy ivócsarnok és egy kerékpárkölcsönző. A beruházás befejezése azért csúszott, mert statikai problémák léptek fel. A korábban elnyert támogatási összegben ez nem szerepelt.

„Erre egy kérvényt nyújtottunk be és a Magyar Kormány, illetve Nagy Bálint országgyűlési képviselő segítségével egy 188 millió forintos plusz forrást sikerült elnyernünk. Így befejezhetővé válik gyakorlatilag a projekt az idei évben, az idei év őszére. Úgyhogy én azt gondolom, hogy ez fontos előrelépés.” - mondta el Papp Gábor polgármester.

Arról is beszámolt, hogy a TOP plusz pályázaton is sikeresen szerepeltek. Itt mintegy 300 millió forintos támogatásban részesült az önkormányzat. Ebből a vallási turizmust fejlesztik, sétautat és rendezvényteret valósítanak meg az egregyi Árpád-kori templom és a kálvária között.

„Illetve az önkormányzat korábban pont e célból megvásárolt egy ingatlant az Árpád-kori templom mellett az út másik oldalán, ahol parkolót szeretnénk kialakítani, mozgáskorlátozott parkolót is. Illetve ott szelfipont alakul ki, illetve kerékpártároló természetesen. És egy kis kilátót szeretnénk ott, hiszen a domborzati viszonyok adják a méréseink alapján, hogy kiváló kilátás van.” - tette hozzá.

Ugyancsak ennek a pályázati forrásnak a segítségével a Széchenyi utca alsó szakaszán meglévő kavicsos parkolókat is rendbe tudják tenni. Ezzel a biztonságos közlekedéshez szeretnének hozzájárulni. További projektelemként az egykori zsinagóga virtuális valóságként jelenhet meg egy applikáción keresztül. A polgármester hangsúlyozta, azért lehettek sikeresek a pályázatokon, mert már meglévő projekteket erősítenek velük, valamint azokat egészítik ki.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus