Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sikeresen pályázott Hévíz
2023. jún. 2. péntek | Hévíz
Sikeresen pályázott Hévíz
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan. Erről sajtótájékoztatón számolt be Papp Gábor polgármester. Ezzel az egykori autóbusz-pályaudvarhoz tartozó beruházás fejezhető be. E mellett a TOP plusz pályázaton mintegy 300 milliós támogatásban is részesült a város.

Az egykori autóbusz-pályaudvar funkciója régen megszűnt. Az épületet azonban megtartották, de új szerepet szántak neki. A tervek szerint ideköltözik a Tourinform iroda, a hévízi állandó kiállítás, egy ivócsarnok és egy kerékpárkölcsönző. A beruházás befejezése azért csúszott, mert statikai problémák léptek fel. A korábban elnyert támogatási összegben ez nem szerepelt.

„Erre egy kérvényt nyújtottunk be és a Magyar Kormány, illetve Nagy Bálint országgyűlési képviselő segítségével egy 188 millió forintos plusz forrást sikerült elnyernünk. Így befejezhetővé válik gyakorlatilag a projekt az idei évben, az idei év őszére. Úgyhogy én azt gondolom, hogy ez fontos előrelépés.” - mondta el Papp Gábor polgármester.

Arról is beszámolt, hogy a TOP plusz pályázaton is sikeresen szerepeltek. Itt mintegy 300 millió forintos támogatásban részesült az önkormányzat. Ebből a vallási turizmust fejlesztik, sétautat és rendezvényteret valósítanak meg az egregyi Árpád-kori templom és a kálvária között.

„Illetve az önkormányzat korábban pont e célból megvásárolt egy ingatlant az Árpád-kori templom mellett az út másik oldalán, ahol parkolót szeretnénk kialakítani, mozgáskorlátozott parkolót is. Illetve ott szelfipont alakul ki, illetve kerékpártároló természetesen. És egy kis kilátót szeretnénk ott, hiszen a domborzati viszonyok adják a méréseink alapján, hogy kiváló kilátás van.” - tette hozzá.

Ugyancsak ennek a pályázati forrásnak a segítségével a Széchenyi utca alsó szakaszán meglévő kavicsos parkolókat is rendbe tudják tenni. Ezzel a biztonságos közlekedéshez szeretnének hozzájárulni. További projektelemként az egykori zsinagóga virtuális valóságként jelenhet meg egy applikáción keresztül. A polgármester hangsúlyozta, azért lehettek sikeresek a pályázatokon, mert már meglévő projekteket erősítenek velük, valamint azokat egészítik ki.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 15. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy segítség ez a pályakezdő pályázóknak
| 2024. aug. 5. hétfő 19:15 | Hévíz
A szerződésbontások általában nem végződnek happy end-del, ám Hévízen az ellenkezője történik. Hamarosan folytatódhat a Deák tér rendezése.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
A gyermekorvosi ügyelet, bölcsődeépítés és pályázatok is napirenden voltak a keszthelyi képviselő-testület pénteki ülésén.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Balatongyörök
Országszerte mintegy 800 cukrászda igényelhet egy-egy millió forintot a nyár folyamán.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
KREA TV
19:00
Híradó
19:15
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.