+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonysági hangversenyt rendeztek
2023. május 31. szerda 16:33 - Keszthely
Jótékonysági hangversenyt rendeztek
Jótékonysági hangversenyt rendeztek a Szűcs család javára. A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom kórusa és szólisták imádkoztak a zene nyelvén. Úgy gondolták, hogy viszonozzák azt a segítséget, amit a tragikus hirtelenséggel elhunyt Cservenka Dóra nyújtott nekik.

Elsősorban gregorián műveket adott elő a Salve Regina Kórus. A fellépők szándéka az volt, hogy ezek imádságként csendüljenek fel Cservenka Dóráért. A hatgyermekes édesanya március 6-án, nem sokkal 46. születésnapja után hunyt el váratlanul, egy nagyon gyors lefolyású betegségben.

„Megrendülten értesültünk a hírről, hogy ő elment az angyalok közé és úgy gondoltuk, hogy most rajtunk a sor, hogy az itt maradottakon segítsünk. Hallottuk, hogy a városban más ilyen akciók is voltak, ahol próbálták a családot támogatni. Az egyháznak az egyik legfőbb feladata, hogy segítsük a szegényeket, a rászorulókat és gyámolítsuk az elesetteket, ezt próbáljuk ezzel a hangversennyel gyakorolni” - nyilatkozta C. Tóth Zoltán ötletgazda. 

Cservenka Dóra nagy segítséget nyújtott a Salve Regina Kórusnak. Tavaly az ő sikeres pályázatírásának köszönhetően szervezhették meg a Keszthelyi Dalünnepet.A C. Tóth Zoltán vezette énekkar mellett a koncerten közreműködött énekével Kekkné Horváth Adél, illetve csellójával Bánhidai Tamás. A zeneiskola nyugalmazott igazgatója szerint a zene a lélek hangja, egy olyan imádság, amit most elmondhatnak a Szűcs családért: „Azt hiszem, hogy nem is annyira a ma este a hangsúlyos az adományokkal, bár természetes, hogy nagyon lényeges számukra. Sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy az elkövetkező években, évtizedekben a család édesanya nélkül, fizikai léte nélkül is felnőjön és egészségben, érzelmekben gazdaggá váljon.”

A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban rendezett hangversenyen 223 ezer forint gyűlt össze. A Szűcs család hálásan fogad további felajánlásokat, hogy mielőbb beköltözhessenek új otthonukba. Számlaszámunk megtalálható televíziónk honlapján.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
2020 óta képeznek a keszthelyi VSZK-ban fitness-wellness instruktorokat.
 
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
 
Átadták az Erzsébet-ligeti pavilont.
 
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
 
Májustól augusztus végéig mintegy 215 ezer látogató összesen 627 ezer jegyet váltott.
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus