+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Három éves lett Totó
2023. május 30. kedd 16:47 - Keszthely
Három éves lett Totó
Három éves lett Totó, a hattyú. 2020. május 16-án vitték mentett kismadárként a Madárparkba, akkor kétnapos volt. Az online médiafelületeken óriási népszerűségnek örvend. A Helikon Kastélymúzeum Madárparkjában tortával ünnepelték meg az intézmény sztárját.

Totó saját lábain vonult át születésnapi partijának helyszínére, a Pálmaház elé felállított színpadhoz. A hattyúra a harmadik évfordulóján is sokan voltak kíváncsiak.  Gyermekek, felnőttek egyaránt közös fotókat készítettek az ünnepelttel. Rigó Gábor, a Madárpark vezetője egy hatalmas, hetvenszeletes csokitortával lepte meg az érdeklődőket. Az eseményen kiderült, hogy Totó és Gábor egyik kedvenc időtöltése a fürdés. Már nagyon várták a jó időt, szinte minden nap Hévízre járnak.

„Hétköznap itt vagyunk bent a Madárparkban, várjuk a látogatókat, és munka után, munka végeztével most jön a nyár, jön a jó idő megyünk strandra, meg majd megyünk haza. Mert ő nálunk is ugyanúgy az otthonomban is tartózkodik, mint a Madárparkban. Tehát, ahogy én megyek haza, akkor viszem. Reggel meg mikor jövök dolgozni, ilyenkor meg érkezik vissza.” - mondta Rigó Gábor a Festetics-kastély Pálmaház és Madárpark vezetője.

A legkisebbek szüleikkel együtt a születésnapi mulatságon kívül gyermeknapi programokon is részt vehettek a Helikon Kastélymúzeumban. A kicsik kipróbálhatták a népi fajátékokat, a szalmabálákból készült ugrálóvárat. Volt arcfestés, kézműves foglalkozás és lovas program  is.  

“Igazából ezt egy jó gyereknapi programnak találtuk, mikor rátaláltunk így a Facebook-on a programsorozatra, és gondoltuk a kislányommal, hogy eljövünk és megnézzük. A Totóról már hallottunk korábbról is, a hattyúról. Kíváncsiak is voltunk rá. És érdekes programokat kínáltak itt. Kislányom nagyon szereti a pónilovakat, úgyhogy a pónilovaglás volt neki a fő kedvenc program, amit mindenképpen szeretet volna itt kipróbálni.” - árulta el Nagyné Bujdos Melinda.

Totó a születésnapi program után elindult vissza a Madárparkba. A hattyú napjainkban is az internet sztárja. A Tik-tokon több mint 250 ezer követője van és a Facebook-on is sok csoportban szerepel, valamelyikben 107 ezren követik. Rigó Gábor saját csatornáján 205 ezres követőtáborral rendelkezik.  

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
2020 óta képeznek a keszthelyi VSZK-ban fitness-wellness instruktorokat.
 
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
 
Átadták az Erzsébet-ligeti pavilont.
 
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
 
Májustól augusztus végéig mintegy 215 ezer látogató összesen 627 ezer jegyet váltott.
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus