+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színházi előadássorozat indult a vonyarcvashegyi gyereknapon
2023. május 30. kedd 15:02 - Vonyarcvashegy
Színházi előadássorozat indult a vonyarcvashegyi gyereknapon
Az önkormányzat az Imre Sándor Szeretetszínházzal karöltve szervez színházi előadássorozatot a település több pontján. A szórakoztatás mellett az előadásoknak az is célja, hogy ledöntsék az előítéletek korlátját épek és sérültek között.

Interaktív, népi mesejátékkal lepte meg a közönséget az Imre Sándor Szeretetszínház. Gyereknap alkalmából hozták el a darabot a strandra. „Előttünk a víz, mögöttünk az erdő!” címmel indítottak 8 alkalomból álló színházi előadássorozatot Vonyarcvashegyen. A Szeretetszínház az integráció jegyében ép és sérült, felnőtt és gyermek színészekkel visz színre közkedvelt színdarabokat és musicaleket.

Bartokos Tamás színigazgató: „Szeretetszínházként nem is tehetünk mást, mint hogy megmutassuk azokat az embereket, akik nagyon harcolnak azért, hogy elfogadja őket a társadalom és ezért mindet meg is tesznek. Nagyon-nagy nem titkolt célunk, hogy 2024 januárjától foglalkoztatás keretében fogunk foglalkozni a sérültekkel, itt Vonyarcvashegyen. Teljesen különleges. Egyrészt a településüzemeltetésben, a település mindennapi életében részt vesznek, a színházba és olyan termékeket fognak itt gyártani, ami kimondottan Vonyarcvashegyre készültek már.”

A szeretetszínháznak minden hónapban lesznek előadásai a strandon, a szabadtéri színpadon, de a Szent Mihály kápolnánál és az erdőben is fellépnek. Többek közt a Négyszögletű kerek erdőt, a Jónás könyvét és a Valahol Európában című klasszikust is láthatja tőlük a nagyérdemű.

Nem csak színdarab volt a vonyarcvashegyi gyereknapon. Rodeó bika, motorcsónakázás, játszóház, autókiállítás és sok-sok játék várta a családokat.

„Nekem nagyon tetszik ez a nap, mert itt minden annyira zseng és nagyon sok az ember és mindent ki lehet próbálni a jeepezéstől a karikadobásokig” - mondta Toldi Botond. 

Három éve fogalmazódott meg, hogy legyen gyereknap Vonyarcvashegyen, a Lido strandon. A kezdeményezés sikert aratott az érdeklődők körében. A pünkösdi hétvége előtti pénteken megnyitott a strand is, mely a Kékhullám minősítésen tavaly a legtöbb pontszámot szerezte.

Pali Róbert polgármester: „A Zala vármegyei strandok, mind ötcsillagos, tehát aki ebbe a régióba ellátogat, kiváló minőségű strandokat fog meglátogatni. Most kiemelkedett a vonyarcvashegyi strand, de úgy látjuk és úgy gondoljuk, hogy mi egyek vagyunk. Nem táblától tábláig gondolkodunk, hanem régióban és én ebben hiszek, hogy a tudásunkat osszuk meg és ezt a szemléletet minél jobban erősítsük.”

A pünkösdi program pályázati támogatással jött létre. A rendezvényt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatta.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus