+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színházi előadássorozat indult a vonyarcvashegyi gyereknapon
2023. május 30. kedd 15:02 - Vonyarcvashegy
Színházi előadássorozat indult a vonyarcvashegyi gyereknapon
Az önkormányzat az Imre Sándor Szeretetszínházzal karöltve szervez színházi előadássorozatot a település több pontján. A szórakoztatás mellett az előadásoknak az is célja, hogy ledöntsék az előítéletek korlátját épek és sérültek között.

Interaktív, népi mesejátékkal lepte meg a közönséget az Imre Sándor Szeretetszínház. Gyereknap alkalmából hozták el a darabot a strandra. „Előttünk a víz, mögöttünk az erdő!” címmel indítottak 8 alkalomból álló színházi előadássorozatot Vonyarcvashegyen. A Szeretetszínház az integráció jegyében ép és sérült, felnőtt és gyermek színészekkel visz színre közkedvelt színdarabokat és musicaleket.

Bartokos Tamás színigazgató: „Szeretetszínházként nem is tehetünk mást, mint hogy megmutassuk azokat az embereket, akik nagyon harcolnak azért, hogy elfogadja őket a társadalom és ezért mindet meg is tesznek. Nagyon-nagy nem titkolt célunk, hogy 2024 januárjától foglalkoztatás keretében fogunk foglalkozni a sérültekkel, itt Vonyarcvashegyen. Teljesen különleges. Egyrészt a településüzemeltetésben, a település mindennapi életében részt vesznek, a színházba és olyan termékeket fognak itt gyártani, ami kimondottan Vonyarcvashegyre készültek már.”

A szeretetszínháznak minden hónapban lesznek előadásai a strandon, a szabadtéri színpadon, de a Szent Mihály kápolnánál és az erdőben is fellépnek. Többek közt a Négyszögletű kerek erdőt, a Jónás könyvét és a Valahol Európában című klasszikust is láthatja tőlük a nagyérdemű.

Nem csak színdarab volt a vonyarcvashegyi gyereknapon. Rodeó bika, motorcsónakázás, játszóház, autókiállítás és sok-sok játék várta a családokat.

„Nekem nagyon tetszik ez a nap, mert itt minden annyira zseng és nagyon sok az ember és mindent ki lehet próbálni a jeepezéstől a karikadobásokig” - mondta Toldi Botond. 

Három éve fogalmazódott meg, hogy legyen gyereknap Vonyarcvashegyen, a Lido strandon. A kezdeményezés sikert aratott az érdeklődők körében. A pünkösdi hétvége előtti pénteken megnyitott a strand is, mely a Kékhullám minősítésen tavaly a legtöbb pontszámot szerezte.

Pali Róbert polgármester: „A Zala vármegyei strandok, mind ötcsillagos, tehát aki ebbe a régióba ellátogat, kiváló minőségű strandokat fog meglátogatni. Most kiemelkedett a vonyarcvashegyi strand, de úgy látjuk és úgy gondoljuk, hogy mi egyek vagyunk. Nem táblától tábláig gondolkodunk, hanem régióban és én ebben hiszek, hogy a tudásunkat osszuk meg és ezt a szemléletet minél jobban erősítsük.”

A pünkösdi program pályázati támogatással jött létre. A rendezvényt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatta.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
2020 óta képeznek a keszthelyi VSZK-ban fitness-wellness instruktorokat.
 
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
 
Átadták az Erzsébet-ligeti pavilont.
 
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
 
Májustól augusztus végéig mintegy 215 ezer látogató összesen 627 ezer jegyet váltott.
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus