+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Biztonságosabb a vasúti közlekedés
2023. május 26. péntek 17:55 - Keszthely
Biztonságosabb a vasúti közlekedés
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót. Biztonságosabb lett itt a közlekedés. A MÁV soron kívül szervezte meg a munkát. A beruházásra a megnövekedett forgalom miatt volt szükség.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert 2020-ban nyílt meg. Már az első évben rekordszámú látogató érkezett ide, 10.000 főt regisztráltak. A létesítmény miatt megnövekedett a forgalom az odavezető vasúti átjárónál. Eddig András-kereszt és Stop-tábla figyelmeztetett. Abban az évben történt ott egy baleset, melynél csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem volt tragédia. Tavaly azonban halálos szerencsétlenség miatt egy 16 éves fiú veszítette életét.

A vasúti átjárót azóta átépítették. A munka idén márciusban kezdődött. A MÁV 200 millió forintból fény- és félsorompót telepített és 21 méteren leaszfaltoztatta az oda vezető utat. A társaság célja, hogy elősegítsék a balesetek megelőzését.

„2022-ben 90 útátjárós baleset volt a MÁV Zrt. közel 8000 kilométeres hálózatán, és sajnos 34 ember veszítette életét ezekben a balesetekben. Azt kell mondjam, hogy a MÁV Zrt. hibájából az elmúlt 15 évben 0, azaz 0 közúti halálos kimenetelű baleset volt.” - osztotta meg Dr. Pafféri Zoltán a MÁV elnök-vezérigazgatója.

A vasúti átjáró felújítását Nagy Bálint még polgármesterként kezdeményezte. Kiemelte, nagy összefogás jellemezte, hogy létrejöhetett ez a módosítás.

„Nagyon gyorsan, a lehető leggyorsabban előkészítették és meg is valósították ezt az átjárót olyan formában, ami valóban azt gondolom, hogy tényleg a mai kor kihívásainak minden szempontból megfelel. És ami a legfontosabb a közlekedésbiztonságot messzemenőkig megfelelően szolgálja. De természetesen amellett, hogy a MÁV a rendőrséggel, az önkormányzattal együttműködve igyekszik mindent megtenni, konkrétan itt is igyekezett mindent megtenni, hogy a lehetős leggyorsabban m eg tudjon valósulni ez a fejlesztés, nem győzöm hangsúlyozni és felhívni a figyelmet én magam is arra, hogy mi közlekedők tehetünk a legtöbbet a megelőzéssel, az óvatossággal és a megközelítéssel, hogy elkerüljük a közlekedési baleseteket.”

Az átadón Dr. Andor László kapitányságvezető kiemelte, a közlekedési morál javítása fontos cél, ezzel elkerülhetőek lennének a balesetek. Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, a biztonság a legfontosabb, így még nagyobb az öröm, hogy megvalósulhatott a beruházás.

„Ez akkor is szükséges, hogyha itt a balesetek a vezetői figyelmetlenségből adódtak. Mert nyilván az a feladatunk, hogy csökkentsük a balesetek számát. Keszthely közbiztonsága nagyon jó a rendőrség megállapítása szerint is, de a közlekedésbiztonságot azt még fokozni kell.”

A MÁV tavaly indította el az Érj haza biztonságban kampányát. Ennek célja, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a körültekintésre és a KRESZ-betartására. A vasúti átjárók megfelelő megközelítésével csökkenhet a balesetek száma.

 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus