+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Biztonságosabb a vasúti közlekedés
2023. május 26. péntek 17:55 - Keszthely
Biztonságosabb a vasúti közlekedés
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót. Biztonságosabb lett itt a közlekedés. A MÁV soron kívül szervezte meg a munkát. A beruházásra a megnövekedett forgalom miatt volt szükség.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert 2020-ban nyílt meg. Már az első évben rekordszámú látogató érkezett ide, 10.000 főt regisztráltak. A létesítmény miatt megnövekedett a forgalom az odavezető vasúti átjárónál. Eddig András-kereszt és Stop-tábla figyelmeztetett. Abban az évben történt ott egy baleset, melynél csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem volt tragédia. Tavaly azonban halálos szerencsétlenség miatt egy 16 éves fiú veszítette életét.

A vasúti átjárót azóta átépítették. A munka idén márciusban kezdődött. A MÁV 200 millió forintból fény- és félsorompót telepített és 21 méteren leaszfaltoztatta az oda vezető utat. A társaság célja, hogy elősegítsék a balesetek megelőzését.

„2022-ben 90 útátjárós baleset volt a MÁV Zrt. közel 8000 kilométeres hálózatán, és sajnos 34 ember veszítette életét ezekben a balesetekben. Azt kell mondjam, hogy a MÁV Zrt. hibájából az elmúlt 15 évben 0, azaz 0 közúti halálos kimenetelű baleset volt.” - osztotta meg Dr. Pafféri Zoltán a MÁV elnök-vezérigazgatója.

A vasúti átjáró felújítását Nagy Bálint még polgármesterként kezdeményezte. Kiemelte, nagy összefogás jellemezte, hogy létrejöhetett ez a módosítás.

„Nagyon gyorsan, a lehető leggyorsabban előkészítették és meg is valósították ezt az átjárót olyan formában, ami valóban azt gondolom, hogy tényleg a mai kor kihívásainak minden szempontból megfelel. És ami a legfontosabb a közlekedésbiztonságot messzemenőkig megfelelően szolgálja. De természetesen amellett, hogy a MÁV a rendőrséggel, az önkormányzattal együttműködve igyekszik mindent megtenni, konkrétan itt is igyekezett mindent megtenni, hogy a lehetős leggyorsabban m eg tudjon valósulni ez a fejlesztés, nem győzöm hangsúlyozni és felhívni a figyelmet én magam is arra, hogy mi közlekedők tehetünk a legtöbbet a megelőzéssel, az óvatossággal és a megközelítéssel, hogy elkerüljük a közlekedési baleseteket.”

Az átadón Dr. Andor László kapitányságvezető kiemelte, a közlekedési morál javítása fontos cél, ezzel elkerülhetőek lennének a balesetek. Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, a biztonság a legfontosabb, így még nagyobb az öröm, hogy megvalósulhatott a beruházás.

„Ez akkor is szükséges, hogyha itt a balesetek a vezetői figyelmetlenségből adódtak. Mert nyilván az a feladatunk, hogy csökkentsük a balesetek számát. Keszthely közbiztonsága nagyon jó a rendőrség megállapítása szerint is, de a közlekedésbiztonságot azt még fokozni kell.”

A MÁV tavaly indította el az Érj haza biztonságban kampányát. Ennek célja, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a körültekintésre és a KRESZ-betartására. A vasúti átjárók megfelelő megközelítésével csökkenhet a balesetek száma.

 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus