Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták a felújított balatonmáriafürdői vasútállomást
2023. máj. 24. szerda | Balatonmáriafürdő
Átadták a felújított balatonmáriafürdői vasútállomást
Átadták a felújított balatonmáriafürdői vasútállomást. A beruházást az önkormányzat és a MÁV közösen végezte el. Az eseményen elhangzott, a közösségi utazás egyre népszerűbb, így fontos, hogy 21. századi szolgáltatásokkal és a színvonalnak megfelelő kinézetű épülettel várják az utasokat.

Nagy Bálint közlekedési államtitkár is vonattal érkezett a megújult állomáshoz. Immáron 21. századi körülmények között fogadják az utasokat Balatonmáriafürdőn. A fejlesztés azért fontos az Építési és Közlekedési Minisztériumnak, mert céljuk, hogy a közlekedéspolitikán keresztül hozzájáruljanak a lakosság mobilizációjának segítéséhez. Egyre többen használják ki a közösségi utazás előnyeit.

„Nagyon nagy az érdeklődés az új ország- és vármegyebérletek iránt. Ugye 360 ezernél többen váltották meg most a mai napig ezeket a bérleteket, ami azt mutatja, hogy nagyon nagy az érdeklődés iránta. A célunk az valóban az volt, hogy legyen egy olcsó, egyszerű és korlátlanul használható rendszer, amit hála Istennek, illetve az utazók bölcsességének is ki is használnak.”

Akadálymentes feljárót is építettek, így könnyebb a pénztárhoz való feljutás. Hűtött-fűtött váróteremben lehet megváltani a jegyet. Minden információhoz gyorsan hozzá tudnak jutni az utasok. A vizesblokk is megújult, valamint egy zuhanyzó is rendelkezésre áll.

„Úgy gondoljuk, hogy a 21. században ezek már alapvető, minimálisan elvárható szolgáltatások. Igyekszünk ezt lehetőségeinkhez mérten valamennyi településen, valamennyi állomáson megújítani. A közelmúltban Magyar falu program keretében, más felújítási program keretében itt a Balaton térségében is több épületet felújítottunk. Azon vagyunk, hogy ezt minél több állomásra ki tudjuk terjeszteni a minisztérium és a kormány segítségével.” - mondta el Szilágyi Tibor a MÁV fejlesztési és beruházási igazgatója.

A projekt a MÁV illetve az önkormányzat közreműködésével valósult meg. 2015-től dolgoztak együtt egy pályázat kapcsán. Első körben 200 millió forintot nyertek rá, melyet némi önerővel toldottak meg. Ebben szerepelt az épület, valamint környezetének rendbe tétele.

„Csapadékvíz-elvezető csatornát kellett építeni, közvilágítást kellett kiépíteni. A MÁV-hoz tartozó parkot tettük rendbe, egy sétányt alakítottunk ki. PR parkoló, az mellett egyedi parkolók kialakítása, biciklitárolót építettünk. Gyakorlatilag a saját részünket, amit az önkormányzat bevállalt, azt mi határidőre teljesítettük.” - emelte ki Galácz György polgármester.

Hozzátette , sűrűn járnak erre a vonatok, így bárhová el lehet jutni a településről. Az integrált közösségi közlekedés kapcsán buszjáratok is ideérkeznek, ennek megfelelően a forgalom óriási. A régi utazási kedv visszajött, számos környékbeli és turista is érkezik a községbe.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Retró hétvége volt a Balatonnál. A MÁV több éve rendezi meg a vasútbarát eseményt.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Keszthelly
A legtöbb helyzetben a figyelmetlenség okozta a bajt.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A MÁV a Gigant villanymozdony ötvenedik évfordulóján szervezett közös programot a Volánbusszal.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A MÁV-START a vakáció előtt már egy hónappal sűrűbben indítja a járatokat.
| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Tavaly 837 millió utazás történt a MÁV-VOLÁN-csoport járatain.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
11:15
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.