+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Földi szúnyoggyérítés volt Keszthelyen
2023. május 23. kedd 18:10 - Keszthely
Földi szúnyoggyérítés volt Keszthelyen
Szúnyoggyérítés volt hétfőn Keszthelyen. Földi kémiai beavatkozással léptek fel a vérszívók ellen a szakemberek. A Katasztrófavédelem által koordinált beavatkozás több környező települést is érint. A szúnyogirtó szer a hozzáértők szerint emberre nem veszélyes, de ajánlott a szabadban tárolt gyermekjátékokat letakarni és kezelt területen termő gyümölcsöt, zöldséget alaposan megmosni a fogyasztás előtt.

Napnyugta után kezdték meg a beavatkozást a szakemberek. Egy platós járművel járták Keszthely utcáit és juttatták ki meleg ködös technológiával a szúnyogirtó szert. Ez a földi kémiai gyérítés a kifejlett vérszívókkal szemben hatásos. A biológiai beavatkozás a lárvákat pusztítja el, ez már április 3-án elkezdődött. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A beavatkozást a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság végezte.

Napnyugta után kezdték meg a beavatkozást a szakemberek. Egy platós járművel járták Keszthely utcáit és juttatták ki meleg ködös technológiával a szúnyogirtó szert. Ez a földi kémiai gyérítés a kifejlett vérszívókkal szemben hatásos. A biológiai beavatkozás a lárvákat pusztítja el, ez már április 3-án elkezdődött. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A beavatkozást a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság végezte

„A kifejlett szúnyogok elleni védekezés ezen a héten több települést is érint. Országosan 215 helyszínen, 215 településen gyérítik a szakemberek a kifejlett szúnyogokat. Többek közt Zala vármegye több településén is. A beavatkozások a vármegyét illetően már hétfőn elkezdődtek. Ekkor Alsópáhok, Felsőpáhok, Gyenesdiás, Hévíz, Keszthely, Vonyarcvashegy, illetve Cserszegtomaj volt érintett”- nyilatkozta Dóka Imre helyettes szóvivő. 

Kedd este Balatongyörökön, Sármelléken és Zalakaroson folytatják a munkát. Zala vármegyében két nap alatt 2500 hektárt kezelnek. A szakemberek hétről hétre vizsgálják, hogy hol kell beavatkozni. A Katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpontban a heti programot is közzéteszik.

Kedd este Balatongyörökön, Sármelléken és Zalakaroson folytatják a munkát. Zala vármegyében két nap alatt 2500 hektárt kezelnek. A szakemberek hétről hétre vizsgálják, hogy hol kell beavatkozni. A Katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpontban a heti programot is közzéteszik.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus