+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Már várja a négylábúakat a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert
2023. május 23. kedd 18:02 - Keszthely
Már várja a négylábúakat a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert
Megkezdte negyedik szezonját a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. Már az első napon sokan látogattak el a kedvencükkel a helyszínre. A létesítmény célja, hogy közös kikapcsolódási lehetőséget biztosíthasson embernek és állatnak egyaránt. A főszezonban több programmal is készülnek.

Leginkább a labda után csobbantak a négylábúak a nyitónapon. Élvezték a közös vízi játékot, folyamatosan ment az együtt futkározás. Most még a Balaton a legvonzóbb nekik is, de az agility pályát is kipróbálhatják a következő hónapokban a vendégek. Az időjárás is kedvezett annak, hogy gazdák és ebek közösen látogassanak el strandolni. Tony 1 éves születésnapja előtt érkezett Budapestről Keszthelyre tulajdonosaival. Ezt a helyszínt választották ki, hogy kipróbálja a vizet.

„Nagyon-nagyon tetszik. Ez a kutyus első fürdése, úgyhogy izgatottan vártuk és ahogy látjuk ő is nagyon szereti.” - osztotta meg Seres Zsófia.

Kisebb és nagyobb testű, idősebb és akár kölyökkutyákkal egyaránt lehet találkozni a helyszínen. A tapasztalatok szerint ilyenkor inkább még a külföldiek jönnek ki nagyobb számban a strandra. De természetesen a helyiek is szívesen töltik el a szabadidejüket a fürdőhelyen, miközben a kiskedvencek is jól érezhetik magukat.

„Maximálisan rengeteget vannak szabadban, naponta kétszer visszük ki őket. Nagyon vízigényesek, nagyon nagy mozgásigényük van, mivel pásztorkutyák. És a társaságot nagyon szeretik, a kutyatársaságot. És itt még soha nem volt vita a kutyák között, érdekes, pedig sok van.” - mondta el Kovalszki János.

Az ebek jó szocializációjához elengedhetetlen, hogy minél több társukkal találkozzanak, így tanulják meg a helyes viselkedési formát. Erre a bekerített helyek a legalkalmasabbak. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert 2020-ban nyitotta meg kapuit. Már ekkor több mint 10.000 látogatója volt a létesítménynek. Azóta folyamatosan növekszik ez a szám.

„A 2022-es szezonban is körülbelül 15.000 látogatót tudtunk fogadni. Én szeretném azt, hogy ezt a számot idén is tudjuk tartani. Nyilván ez sok mindennek a függvénye. De az eddigi kilátások azt mutatják, hogy azt tudjuk vállalni. Mindenkinek azt javaslom, hogyha kutyával szeretne szabadidőt együtt tölteni és együtt fürdeni, akkor látogasson meg minket.” - fogalmazott Sziládi-Kovács Tibor üzemeltető.

Az előszezonban csak hétvégente van nyitva a kutyás park, június 15-től várják minden nap jó időben a vendégeket. Idén is lesznek tematikus programok, mint például a Dog Beach Fest júliusban. Emellett kisebb rendezvényekre is számíthatnak az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
 
A NAK és a MAGOSZ a Kármelitában tartotta a méltán népszerű program záró eseményét.
 
A piac kiszámíthatatlanságáról, az ukrán gabonáról és a támogatásokról is szó esett a gazdafórumon.
 
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus