+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Diákok a tévében
2023. május 18. csütörtök 13:40 - Keszthely
Diákok a tévében
Televíziónkba látogattak az Asbóth iskola rendészeti szakos diákjai. A tízedik évfolyamosok beleshettek a kulisszák mögé, kipróbálhatták a műsorvezetői széket és ízelítőt kaphattak a szakma rejtelmeiből. Szerkesztőségünknek fontos, hogy bevonjuk a fiatalokat, ennek érdekében indítottuk el gyakornoki programunkat is.

A Keszthelyi Televízió indulásáról mesélt a diákoknak Németh Sándor szakmai vezető. A fiatalok elsőként a szerkesztői helyiségeket járták végig, ahol megtudhatták, hogy kinek mi a feladata, és hogy készül a Híradó. Természetesen a stúdió tartott számot a legnagyobb érdeklődére, itt a diákok beülhettek a díszletbe és a súgógépet is kipróbálhatták.          

„Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi háttértechnika van egy híradó elkészítésében. Az, hogy a műsorvezetői székben ültem, azt meg főképp nagyon élveztem. Úgyhogy nekem nagyon tetszett ez az egész.” - mondta Nagy Zsófia, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumának tanulója.

A vállalkozó szellemű diákok a stúdiókamerákat is kipróbálhatták. Somogyi Ákos műszaki vezető arról beszélt, hogy az évtizedek során hogyan fejlődött a technika. Elmondta azt is, hogy egy-egy stúdióbeszélgetés felvételéhez hány munkatárs szükséges, és ki milyen feladatot lát el a vezérlőben. A rendhagyó tanóra során a diákok egyre érdeklődőbbek lettek.

„Nagyon meglepő volt, hogy ennyire fel van szerelve a tv. Külön szobák kialakítva, nagyon nagy terek, a stúdió is nagyon szép volt szerintem. Kényelmesek a székek is. Nagyon érdekes volt belenézni ebbe a háttérmunkába, és, hogy mi folyik itt. Hatalmas nagy keverőpultok, meg monitorok, igazából nagyon érdekes volt.” - tette hozzá Kerekes Ádám, a tanuló, ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumának diákja.

Az Asbóth iskola diákjai nem először jártak a Keszthelyi Televízió szerkesztőségében. Többen érdeklődnek a szakma iránt, mások pedig itt kaptak kedvet ahhoz, hogy kipróbálják magukat. Néhányan közülük több műsorunk felvételében is segédkeztek.

„Fontosnak tartom, mert kommunikációs órájuk is van, és a kommunikációról nem elég beszélni, hanem fontos az, hogy meg is ismerjék azokat a területeket, ahol kifele tudnak kommunikálni, híreket megosztani, tájékoztatni, tájékozódni. Ez az egyik pont a televízió.” - tájékoztatott Dr. Lakics Andrea, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumának óraadója.

Televíziónk 2022-ben indította el saját gyakornoki programját. Célunk az volt, hogy az érdeklődő fiataloknak lehetőséget biztosítsunk arra, hogy kipróbálják magukat a szakmában. Több iskolából érkeztek diákok, akik közül néhányan állandó gyakornokaink lettek, és élő műsorainkban valamint a stúdióban is segítik a munkánkat.       

„Nagyon segíti a munkánkat, ugyanis több olyan műsorral készülünk, amiben számítunk a gyakornokokra. Így megízlelhetik tényleg akár egy élő adásnak a varázsát, és rákaphatnak ennek a szakmának a szépségére, és talán meghozza a kedvüket, hogy ők is ebben a munkában helyezkedjenek el.” - emelte ki Németh Sándor, a Keszthelyi Televízió szakmai vezetője.

A televízió gyakornoki programja továbbra is nyitott, arra folyamatosan lehet jelentkezni. Emellett pedig rendhagyó tanóra keretében várjuk az iskolák osztályait is a szerkesztőségbe. 

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus