+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A település ifjú polgárait köszöntötték Zalaapátiban
2023. május 8. hétfő 18:02 - Zalaapáti
A település ifjú polgárait köszöntötték Zalaapátiban
Hét gyermeket fogadtak Zalaapáti ifjú polgárává. A község anyagilag is támogatja a családokat. Emellett az infrastrukturális feltételeket is biztosítják: többször felújították az iskolát, tornacsarnok épült és az óvoda mellett bölcsődét is működtetnek.

Ők Zalaapáti legifjabb lakói. Mindannyian 2022. december 30 után születtek. A Szent Család vasárnapján és anyák napján köszöntik hagyományosan a babákat és szüleiket. Kubicsek Sári és Dóri január 3-án született. Őket is a település ifjú polgárává fogadták. Az ikrek szülei nagyon boldogok.

„Nagyon örülünk neki, hogy ez a kezdeményezés megalakult, illetve mi is részt vehetünk benne. Nagyon örültünk neki, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget, bár a lányok kicsit még kicsik hozzá, de szerencsére sikerült végig ülnünk ezt az egész eseményt” - nyilatkozta az ikrek édesapja, Kubicsek Máté. 

Hat család hét gyermekének járt most az emléklap és a vele járó 50 ezer forintos támogatás. Két babának később adják át az ajándékot. A település a bölcsőde, az óvoda és iskola megkezdésekor, illetve ballagás után is támogatja a fiatalokat. Az anyagi dotáció mellett a gyermeknevelés feltételeiért is sokat tesz az önkormányzat.

Horváth Ferenc alpolgármester: „Hála Istennek sikerült komoly támogatásokat szerezni pályázatok útján, így újult meg az iskolánk, több alkalommal is. Közben sikerült felépíteni egy nagyon modern sportcsarnokot is, ami nagyon régi vágya volt a településnek. Ugyanúgy érvényes ez az óvodában is, hatalmas bővítésre került sor. Az óvoda mellett egy bölcsődei részleget is kialakítottunk sportteremmel, úgyhogy teljes mértékben rendelkezésre áll az infrastruktúra, erre mi komoly erőket szántunk.”

Zalaapáti lakossága az elmúlt 15 évben nagyjából stagnál, 1700-an élnek a községben. Átlagosan 15-16 gyermek születik évente.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus