+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a vitorlásszezon
2023. május 8. hétfő 17:59 - Keszthely
Megkezdődött a vitorlásszezon
A Keszthelyi Yacht Club szervezte szombati sorozat nyitányán meglepően nagy mezőny jött össze. A hajósok bíznak a jó szezonban. A tó vízállása megfelelő. Mindenki reméli, hogy a kedvezőbb, nyári szelek idején is jól állnak majd a vízmércék.

Szép számmal bontottak vitorlát a szezonnyitó versenyen. 120 hajós nevezett a szombati sorozatra. Yardstick I, II, III mellett katamarán, kishajó és ifjúsági kategóriákban versenghettek. A szervező KYC utánpótlás korosztályának külön házi versenyt indítottak. A szél ugyan gyenge volt, de ez nem szegte senki kedvét.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét elkezdődik a szezon és ez az első alkalom, hogy a Keszthelyi Yacht Club szervezésében a regattát megkezdjük. Öröm az, hogy elég sok hajó lesz és bízunk abban, hogy még szél, mert általában ilyenkor még azért délutánonként nincs olyan szél, vagy viharos jellegű a szél” - Horváth Ferenc vitorlázó. 

A szombati sorozatnak tíz éves múltja van. A Keszthelyi Yacht Club minden hónap első szombatjának délutánján rendezi a megmérettetést. Minden versenyt külön díjaznak. Ha valaki négyszer elindul, akkor sorsoláson vehet részt, négy darab ötvenezer forintos utalvány talál gazdára. A nagy múltú egyesület vezetése azt szeretné, hogy minél többen vitorlázzanak, ezért olcsó a nevezési díj és a hétvégéből is csak egy szombat délutánt foglalnak le a hajósoktól. 

Tompos Kálmán KYC elnök: „A KYC az egy sportegyesület, azért működik, hogy gyerekeket, az utánpótlás nevelést, meg a felnőtt versenyzőinket is támogassuk. A kikötő bevétele is egy az egyben erre megy, nyilván az infrastruktúrát is fenn kell tartani, fizetett alkalmazottunk csak a könyvelő, gyakorlatilag senki nem dolgozik pénzért, s minden pénzünket a sportba öljük. Ez is a célunk, ezért nem akarjuk elriasztani a nagyhajósokat sem, kérhetnénk öt-hatezer forintos nevezési díjat is, jó pár helyen kérnek ennyit, de úgy gondoltuk, hogy kedvet is kell csinálni a vitorlázáshoz.”

A vitorlázók nagy bánata, hogy idén elmarad a Pünkösdi Regatta, a szervező TVSK nehézségei miatt. Tárgyalások folynak arról, hogy ha jövőre a szövetség magához veszi a viadalt, akkor a KYC szervezi a parti programot. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus