+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeres volt a rendhagyó Helikon
2023. május 1. hétfő 17:05 - Keszthely
Sikeres volt a rendhagyó Helikon
Sikerrel zajlott le a Helikoni Ünnepségek – a találkozások ünnepe programsorozat. Célját elérte a rendezvény, mindenki újra átélhette azt az élményt, amit a Helikon anno adott neki. A jövő generációja pedig betekintést nyert abba a miliőbe, ami a következő évtől várhat rájuk.

A korábbi Helikonok díjazottjai léptek fel a 2023-as gálaműsorán. A térséget megszólító, több napos eseményt nem véletlenül nevezték a találkozások ünnepének. A fellépők szívesen meséltek a saját élményeikről.

”Rengeteg élménnyel gazdagodtam, barátkoztam, buliztunk, szórakoztunk mindamellett, hogy napközben nyilván lezajlottak ezek a rendezvények. Szóval ide sokkal lazábban érkeztem, és mégis nagyon örültem, hogy tudtam teljesíteni.” -mondta el Bánki Beni.

Egymást követték a tehetséges előadók a színpadon. A szervezők gondoskodtak arról, hogy minden kategóriát képviseljen egy-egy korábbi nyertes. Gyarmati Jázmin és csapata 2022-ben érkezett először Keszthelyre.

”Nekem nagyon közel áll ez a szívemhez. Mivel a koncertek, a Tiéd a színpad nekem nagyon nagy emléket hagyott. Mivel olyan jó közönségünk volt; a telefonjukkal világítottak nekünk, miközben énekeltünk. Énekeltek velünk együtt. A verseny is kiváló élmény volt."

Szombaton délután Szakonyi Milán tartott koncertet. A szabadtérre tervezett programokat a kedvezőtlen időjárás miatt a színházteremben rendezték meg. Az énekesnek a “Helikon” szó azokat az éveket juttatja eszébe, amikor maga is versenyzőként állt színpadra.

A színház Simándy termében “Helikoni relikviák” címmel nyílt kiállítás olyan érmekből, emléklapokból, fotókból és egyéb tárgyakból, amelyek az elmúlt évtizedek helikoni emlékei.

"Csodálatosan szép emlékek ezek. Mindenkinek nagyon szép, akik itt voltak, akik részt vettek, meg akik ezentúl vesznek rajta részt. Érdemes eljönni megnézni, mert nagyon szép műveket - nyugodtan mondhatom -, alkotásokat, és nagyon izgalmas dokumentumokat láthatunk." - osztotta meg dr. Cséby Géza.

 A “Találkozások ünnepe” szombati programját az esti órákban Tóth Gabi teltházas koncertje zárta.

Király Erika, Tüskés Balázs - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus