+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kórusok kavalkádja
2023. április 20. csütörtök 15:33 - Vonyarcvashegy
Kórusok kavalkádja
Színes zenei repertoárt mutattak be a résztvevők a harmincegyedik Éneklő Ifjúság Kórustalálkozón. A diákok számára rendezett vonyarcvashegyi találkozó bővelkedett a különlegességekben; volt iskola, melynek kórusa japán nyelven énekelt.

Klasszikus és különleges dallamok egyaránt felcsendültek a Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola aulájában, ahol azok a gyerekek gyűltek össze egy délutánra, akik számára az éneklés kiemelkedően fontos.

„Nekem az éneklés egy hobbim. Én nagyon szeretem az éneklést, azért, mert akkor kifejezheted az érzelmeidet. Meg hát ugye magadnak is nagyon jó így énekelni. Mert ugye az éneklés az egy érzelem.”- mondta Máté Míra résztvevő.

Már hagyomány, hogy a harmincegy éves múltra visszatekintő rendezvényt a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar nyitja meg. Idén öt iskola énekkara képviseltette magát a találkozón, melyre a gyerekeken kívül pedagógusok és szülők egyaránt kíváncsaik voltak.

Kiss Tamás, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar karnagya: „Ez egy önként vállalt feladat és nagy örömünkre szolgál, hogy nagyon sok intézményben az iskola vezetése bizony az énektanárok mellé áll és támogatja azt, hogy a kórusok tovább működhessenek. Mi megpróbálunk minél több fellépési lehetőséget biztosítani. Ez a mai nap is egy ilyen alkalom.”

A bemutatott művek között szerepeltek Balázs Árpád alkotások is. Az Erkel- és Magyar Örökség-díjas érdemes művész nem csak, mint Vonyarcvashegy díszpolgára, de a rendezvény fővédnökeként is jelen volt. 

„Az igazság az, hogy mivel olyan ritka, mindennek örülni kell; ha csak két kórus egybejött, ha csak három, az már óriási dolog. De hogy itt rendszeresen, most már harmincegyedik alkalommal találkoznak és ez már a múlt évezred végén indult ez a rendezvénysor, hát ez meg különösen a csodák számába megy.” - mondta Balázs Árpád Érdemes Művész, Erkel-díjas zeneszerző.

A harmincegyedik Éneklő Ifjúsági Kórustalálkozó idén is kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy a gyerekek a zene és az éneklés iránti szereteten keresztül találkozhassanak egymással.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
 
A NAK és a MAGOSZ a Kármelitában tartotta a méltán népszerű program záró eseményét.
 
A piac kiszámíthatatlanságáról, az ukrán gabonáról és a támogatásokról is szó esett a gazdafórumon.
 
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus