Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Drezdából érkezett az idei első charter
2023. ápr. 19. szerda | Hévíz
Drezdából érkezett az idei első charter
Megérkezett az idei első charter járat Németországból a Hévíz-Balaton Airportra. A gép 138 utast hozott a fedélzeten, akiknek egy része Hévízen, mások Zalakaroson vagy Bükfürdőn pihennek a következő hetekben. A térségben nagyon népszerű a gyógyturizmus, és számos szolgáltatást kínálnak a vendégeknek.

Reggel 9 óra 10 perckor landolt a gép a zalai reptéren. 2023 első német charterjáratát vízsugárral fogadták a kifutópályán. A vendégek egy utazási irodán keresztül érkeztek Magyarországra. Hévízre főként az idősebb korosztály utazik, hogy igénybe vegyék a gyógyfürdő szolgáltatásait. Többen közülük rendszeresen visszajárnak a térségbe.

„Már nem először vagyunk itt. Szeretjük ezt a térséget, nagyon elégedettek vagyunk, és már vártuk az utazás lehetőségét. A következő géppel sajnos vissza kell mennünk, de lehet, hogy még jövünk idén.” - mondta egy érkető utas, Waltraud Oeberlich.

Európában több utazási iroda is szívesen szervez utakat Hévíz térségébe, hiszen a gyógyturizmus egyre népszerűbb. A méltán híres fürdőváros számos lehetőséget kínál a gyógyulásra, a gyógytó nem csak itthon, hanem külföldön is ismert és kedvelt. Németországból évtizedek óta érkeznek vendégek a városba, a pandémiát követően pedig ismét felélénkült az utazási kedv.

„A vendégeink, akik főleg idősebbek – nyilván Hévíz, Zalakaros, a gyógyfürdők miatt egy idősebb generáció, bennük nagyon erős ez az utazási vágy, a motiváció a gyógyulás iránt. Úgyhogy ők alig várták, hogy ismét jöhessenek Magyarországra, Hévízre, illetve a többi gyógytelepülésre.” - tette hozzá Molnár Ferenc cégtulajdonos, utazásszervező.

Hévízen az elmúlt évben folyamatosan emelkedett a vendégéjszakák száma. Ugyan a település érzi az orosz turisták hiányát, de igyekeznek más piacok felé is nyitni. Az idei év első három hónapjában havonta 5-10 ezerrel nőtt a vendégéjszakák száma, ez a szám várhatóan a nyári időszakban tovább emelkedik. A charter járat október elejéig közlekedik.

„Általában két hetes kúravendégeket hoz, sőt, lesz olyan, hogy három hetes kúravendégeket hoz, ami azt gondolom, hogy mindenki számára, tehát a város számára, a kereskedők számára, a szállásadók számára is fontos. Mint ahogy láthatjuk, itt nem csak a szállodákba viszik az embereket, hanem a magánszálláshelyekre is, úgyhogy én azt gondolom, hogy jól érinti a térséget. És reményeink szerint az elkövetkező időkben ezen a járaton vagy charteren kívül más desztinációkba is fogunk tudni indítani vagy érkezni fognak vendégek.” - tájékoztatott Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

A turisták lehetőséget kapnak arra is, hogy kirándulások keretében megismerjék a térséget. Egy hévízi utazási iroda szervez egész vagy félnapos túrákat. Emellett autóbuszain Drezdából is szállít utasokat Hévízre.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2017. ápr. 10. hétfő 15:39 | Sármellék-Zalavár
Két német charter landolásával elindult a repülési szezon a Hévíz-Balaton Airporton.
| 2016. jún. 16. csütörtök 09:12 | Sármellék
Elindult Sármellékről az első idei törökországi járat.
| 2015. szep. 9. szerda 17:12 | Sármellék
Sikeres volt a sármelléki repülőtér és a török Riviéra közti charterjárat.
| 2014. ápr. 15. kedd 08:31 | Sármellék
A Lufthansa és az Intersky társaság heti rendszerességgel szállít vendégeket a Hévíz-Balaton Airportra.
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Sármellék
A sármelléki és zalavári szovjet légierő ezredhez kapcsolódó emlékeket és tárgyakat keres a Balatoni Múzeum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.