+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Golden Era: Horváth Csongor kiállítása
2023. április 18. kedd 18:06 - Keszthely
Golden Era: Horváth Csongor kiállítása
A keszthelyi születésű Horváth Csongor Gergőnek nyílt kiállítása a Balaton Színházban. A képzőművész a nyolcvanas, kilencvenes évek hangulatát teremti meg festményein. Nem először mutatja be műveit a keszthelyi közönségnek.

Horváth Csongor Gergő legújabb festménysorozata a „Golden Era” valóban aranykorszakot idéz. Az 1980-as és 90-es évek generációjának állít emléket, amelyben önmaga is a fiatalkorát töltötte. Emberalakokat ábrázolva hívja nosztalgiázni az érdeklődőket. 

„A gyerekkoromat dolgozza föl, meg a fiatalságomat, amely valójában ilyen életképek, amik leginkább realisztikusak, de keverve vannak fikciókkal, szürreális elemekkel. A legtöbb akvarell technikával készült, amely egy kis élénkséget, vidámságot visz ezekbe a szürke hétköznapokba" - nyilatkozta az alkotó. 

A megnyitón felelevenedett az internet előtti utolsó korszak, amely a művész szerint még alkalmas volt arra, hogy összehozza a fiatalokat. Mivel a képek többségét keszthelyi emlékek ihlették, a nosztalgia is teret kapott. Szóba kerültek a korszakot jellemző ruhák és zenék, valamint helyszínek, melyek meghatározták az akkori helyi fiatalok mindennapjait.  

„Horváth Csongor festményei a maguk fotószerű, színes, realisztikus világával a gyerekkornak, a kamaszéveknek az emlékeit idézik fel azokban, akik eljönnek erre a kiállításra, hogy megnézzék” - mondta a kiállítást megnyitó Kajtár Annamária. 

A „Golden Era” sorozat az alkotó több mint húszéves pályafutásának és szakmai tapasztalatának kiteljesedése. Hiánypótló kulturális értéket jelent; egy régi korszak lenyomata az utókor számára.

” Nekem nagyon tetszenek, nekem a rajztanárom volt az alkotó, és nagyon tetszenek a színvilágok és az elképzelések, hogy ez önéletrajzot fest meg képekben. Nagyon szép, ahogy a gyermekkorát lefestette” - mondta stábunknak Szalay Petra. 

Horváth Csongor Gergő Golden Era festménysorozatát május 14-ig nézhetik meg az érdeklődők a Balaton Színház emeletén.

Király Erika - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus