+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bővítik a keszthelyi térfigyelő kamerarendszert
2023. április 13. csütörtök 17:34 - Keszthely
Bővítik a keszthelyi térfigyelő kamerarendszert
Bővítik a keszthelyi térfigyelő kamerarendszert. Az önkormányzat saját forrásból végzi el a fejlesztést. Cél, hogy segítsék a rendőrség munkáját és erősítsék a lakosság biztonságérzetét.

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon működik az a központ, ahol az összes köztéri kamera képét látják a szolgálatot teljesítők. Jelenleg 64 kamera pásztázza a tereket, utcákat, a városba bejövő útvonalakat. A rendszer nem csak élőképet ad, hanem rögzíti is a kamerák képét, így a felvételek bármikor visszanézhetőek.  

"Közterületek védelme és a közrend fenntartása szempontjából ma már elengedhetetlenül fontos egy olyan rendszer, amit úgy tudunk használni, hogy az az eljárásaink során egyrészt alkalmazható legyen, az igazságszolgáltatás elé is tudjuk tárni azokat a felvételeket alkalomadtán, amelyet ezek a rendszerek elkészítenek. Mindenképpen a közbiztonság fenntartása szempontjából most már elkerülhetetlen, hogy egy-egy ilyen rendszert üzemeltessünk." - nyilatkozta Kozma István, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezető-helyettese. 

2019- ben kezdték el a városi kamerarendszer fejlesztését. Fontos szempont volt, hogy a közlekedők biztonságát szem előtt tartsák. Az elmúlt években is a meglévő kamerák mellett újabbakat szereltek fel. Idén 30 millió forintot saját erőforrásból biztosít a város, hogy további 13 kamerát állítsanak üzembe.

Manninger Jenő polgármester: “Azt tapasztaljuk, hogy ez a biztonságérzetet növeli és a rendőrség munkáját is nagyban segíti. Érthető, hogy régebben mindenkiben volt a térfigyelő kamerákkal szemben talán némi ellenérzés, hiszen általában nem szeretik az emberek, ha megfigyelik őket, ezt senki sem szereti. Viszont sokkal erősebb az a bizalom, ami ennek kapcsán elérhető, a közlekedésbiztonság és a közbiztonság javulásához jelentősen hozzájárul.”

Nagyon jó az együttműködés  Keszthely Önkormányzata és a rendőrség között, ezért tartják fontosnak, hogy olyan közös projekteket tudjanak megvalósítani, ami egymás munkáját segíti. Ilyen a kamerarendszer fejlesztése is.

Nagy Bálint államtitkár: “Szakmai alapokon nyugvó és lakossági igényeket is figyelembe anyag készült el még ’19 végén, legutoljára 2021 szeptemberében, ha jól emlékszem, akkor tartottunk sajtótájékoztatót a tekintetben, hogy ezt a teljes egészében önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztés sorozatot, ami most az idei évvel folytatódni tud az eredeti tervek szerint, valóban elérjük azt, hogy a rendőrség munkáját tudjuk segíteni.”

A soron következő fejlesztés során felszerelt kamerák a legmodernebb technikát képviselik.  Tökéletes képet adnak, arcok, rendszámok is felismerhetőek rajta. Cél, hogy ezek kihelyezésével tovább növeljék az lakosság biztonságérzetét.

Tóth András - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus