Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Népszerű volt a kastély a hosszú hétvégén
2023. ápr. 10. hétfő | Keszthely
Népszerű volt a kastély a hosszú hétvégén
Mintegy 5000 látogató nézte meg a Helikon Kastélymúzeum kiállításait péntektől vasárnapig. Az intézmény számos programmal is készült a húsvéti hosszú hétvégére, mely kicsik és nagyok körében is nagyon népszerű volt. A kastély továbbra is elkötelezett abban, hogy minden generációnak vonzó legyen és játszva tanítson.

Már nagypénteken több mint 1200-an váltottak jegyet a Helikon Kastélymúzeum  kiállításaira. Egész nap folyamatosan érkeztek a vendégek. Nem volt ez másként szombaton sem. A nyitástól kezdve állandóan jöttek a csoportok, hogy megnézzék a tárlatokat. Az enteriőr kiállítás egymást érték a látogatók, akik érdeklődve hallgatták az információkat a Festetics-családról. Voltak olyanok is, akik buszos kirándulás során ejtették útba a kastélyt.

„Nagyon tetszik és a kastélyt nagyon szerettem volna már megnézni régen. Én több kastélyban jártam már és én nagyon örülök neki. Erről a kastélyról hallottam, hogy nagyon szép, a park, minden, nagyon gyönyörű és hálát adok azért, hogy el tudtam jönni.”   - osztotta meg Hevesi-Tóth Ildikó.

A gyermekeket külön programokkal várták. Arcfestésen vehettek részt, de különféle állatokat is készítettek nekik lufiból. Népszerű volt a nyuszi, a dinoszaurusz és a kutya is. Kincskeresésen is részt vehettek a fiatalok. Az akadályokat könnyen vették, de volt nehezítés is a feladatok között.

„A csengőt nehéz volt nagyon megtalálni. Az volt a feladatunk, hogy meg kellett keresnünk egy csengőt és ugye az két szobából állt és alig lehetett megtalálni. És képzeld el, hogy olyan nagy könyvet láttunk. Igen, ekkora volt. És a kicsike meg ennyi.” - mesélte el felváltva Kovács Lili és Sás Gréti.

A Helikon Kastélymúzeum az ország egyik leglátogatottabb intézménye. A hosszú hétvége első három napján mintegy 5000 jegyet adtak el. Továbbra is azon dolgoznak, hogy a minden korosztály megtalálja itt az érdeklődésének megfelelő kínálatot.

„Nem csak a családokat, hanem a fiatal generációt is nagyon fontos megszólítani. Hiszen, ha csak azt nézzük, hogy pont itt állunk a könyvtárban, ami egy egészen kiemelkedő turisztikai látványosság Magyarországon, az imént arról beszélgettünk, hogy vajon azok a több száz éve itt meglévő könyvek eszmei értékét hogyan tudnánk átadni a fiatalok számára. Azt hiszem, hogyha valaki bejön ebbe a könyvtárba, akkor magával ragadja az a fajta szépség és az a fajta érték, ami itt megtalálható.” - fogalmazott Oláh Zsanett a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A kastély szinte az év minden napján látogatható, de folyamatosan szerveznek egyéb rendezvényeket is az állandó tárlatok mellé. Idén nyáron is számos kulturális programot kínálnak a vendégeknek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 1. kedd 15:59 | Keszthely
Több ezren nézték meg a kiállításokat a múlt héten.
| 2023. ápr. 28. péntek 18:18 | Keszthely
A Festeticsek örökségét, azon belül a lovas kultúrát mutatják be Fenékpusztán.
| 2023. jan. 4. szerda 15:55 | Keszthely
A járművek kicsinyített másait Varga Ernő modell készítő ajánlotta fel a Helikon Kastélymúzeumnak.
| 2022. nov. 18. péntek 18:04 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Iski Szilvia, muzelológus-történész.
| 2022. nov. 4. péntek 15:08 | Keszthely
Idén is megrendezik a jótékonysági vadászatot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.