+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerű volt a kastély a hosszú hétvégén
2023. április 10. hétfő 13:58 - Keszthely
Népszerű volt a kastély a hosszú hétvégén
Mintegy 5000 látogató nézte meg a Helikon Kastélymúzeum kiállításait péntektől vasárnapig. Az intézmény számos programmal is készült a húsvéti hosszú hétvégére, mely kicsik és nagyok körében is nagyon népszerű volt. A kastély továbbra is elkötelezett abban, hogy minden generációnak vonzó legyen és játszva tanítson.

Már nagypénteken több mint 1200-an váltottak jegyet a Helikon Kastélymúzeum  kiállításaira. Egész nap folyamatosan érkeztek a vendégek. Nem volt ez másként szombaton sem. A nyitástól kezdve állandóan jöttek a csoportok, hogy megnézzék a tárlatokat. Az enteriőr kiállítás egymást érték a látogatók, akik érdeklődve hallgatták az információkat a Festetics-családról. Voltak olyanok is, akik buszos kirándulás során ejtették útba a kastélyt.

„Nagyon tetszik és a kastélyt nagyon szerettem volna már megnézni régen. Én több kastélyban jártam már és én nagyon örülök neki. Erről a kastélyról hallottam, hogy nagyon szép, a park, minden, nagyon gyönyörű és hálát adok azért, hogy el tudtam jönni.”   - osztotta meg Hevesi-Tóth Ildikó.

A gyermekeket külön programokkal várták. Arcfestésen vehettek részt, de különféle állatokat is készítettek nekik lufiból. Népszerű volt a nyuszi, a dinoszaurusz és a kutya is. Kincskeresésen is részt vehettek a fiatalok. Az akadályokat könnyen vették, de volt nehezítés is a feladatok között.

„A csengőt nehéz volt nagyon megtalálni. Az volt a feladatunk, hogy meg kellett keresnünk egy csengőt és ugye az két szobából állt és alig lehetett megtalálni. És képzeld el, hogy olyan nagy könyvet láttunk. Igen, ekkora volt. És a kicsike meg ennyi.” - mesélte el felváltva Kovács Lili és Sás Gréti.

A Helikon Kastélymúzeum az ország egyik leglátogatottabb intézménye. A hosszú hétvége első három napján mintegy 5000 jegyet adtak el. Továbbra is azon dolgoznak, hogy a minden korosztály megtalálja itt az érdeklődésének megfelelő kínálatot.

„Nem csak a családokat, hanem a fiatal generációt is nagyon fontos megszólítani. Hiszen, ha csak azt nézzük, hogy pont itt állunk a könyvtárban, ami egy egészen kiemelkedő turisztikai látványosság Magyarországon, az imént arról beszélgettünk, hogy vajon azok a több száz éve itt meglévő könyvek eszmei értékét hogyan tudnánk átadni a fiatalok számára. Azt hiszem, hogyha valaki bejön ebbe a könyvtárba, akkor magával ragadja az a fajta szépség és az a fajta érték, ami itt megtalálható.” - fogalmazott Oláh Zsanett a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A kastély szinte az év minden napján látogatható, de folyamatosan szerveznek egyéb rendezvényeket is az állandó tárlatok mellé. Idén nyáron is számos kulturális programot kínálnak a vendégeknek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus