+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A zalai Balaton-part polgármesterei találkoztak
2023. április 6. csütörtök 17:41 - Vonyarcvashegy
A zalai Balaton-part polgármesterei találkoztak
Munkamegbeszélést tartottak a zalai Balaton-parti települések polgármesterei. A térségben már hagyomány, hogy a szezon előtt összeülnek a vezetők, hogy jó gyakorlatokkal segítsék egymást, és összehangolják a teendőket. Az idei tanácskozást Vonyarcvashegy szervezte meg.

Nem csak a keszthelyi, hanem a környező települések strandjai is nagy népszerűségnek örvendenek a nyári szezonban. Egy-egy forró júliusi napon teltházzal üzemelnek a fürdőhelyek. A strandok minden évben nagyon jól szerepelnek a Kék Hullám minősítésen, ezért mindent meg is tesznek a települések vezetői. Az elmúlt időszakban a zalai Balaton-parton nagyon sok fejlesztés megvalósult. Ugyanakkor a szezonnyitás előtt több fontos témát is meg kell vitatni.

„Mondjuk el egymásnak azokat a tapasztalati tudásokat, amiből a másik nagyközség vagy város tud tanulni, tapasztalni. Ezeket a jó gyakorlatokat is megbeszéljük, és azokat is, amiket esetleg hibaként követtünk el, hogy a másik település ezeket ne kövesse el. Ezek nagyon fontos összejövetelek, egyrészt, hogy ne legyünk információirigyek, illetve ez a négy zalai Balaton-parti település, kiegészülve Vállus községével, egy olyan egységet tudjon mutatni, ami akár a bűnmegelőzés szempontjából egy megelőző jelleg legyen.” - tájékoztatott Pali Róbert, Alsópáhok polgármestere.

Balatongyörökön, Vonyarcvashegyen, Gyenesdiáson és Keszthelyen is kiemelt szerepet játszik a kerékpáros turizmus. Az elmúlt években számos fejlesztést hajtottak végre annak érdekében, hogy kiszolgálják az aktív turizmus kedvelőit. A kerékpáros útvonalak többsége mindegyik települést érinti, ezért is fontos, hogy összehangolják a beruházásokat. Emellett pedig számos napi aktuális kérdést is megvitattak.

„Ez nagyon fontos, hiszen hasonló problémáink vannak. Itt nyilván elsősorban a Balaton és az üdülési szezon a téma. Főleg ilyenkor, amikor már készülünk a szezonra, számos olyan kérdés van, amit meg kell oldani és össze kell hangolni. Így természetesen a strandok nyitva tartását, a strandbelépőket is azért figyelembe vesszük, hogy a többi strandon milyen. A kerékpárutak kiépítéséről egyeztethetünk, vagy az iszapkotrás, az mindig egy fontos téma.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A munkaebéden elhangzott, ez az összefogás példaértékű, és nagyban segíti a települések fejlődését. A polgármesterek megegyeztek abban, elsősorban partnerekként, és nem konkurenciaként tekintenek egymásra. A megbeszélés nem csak a turisztikai szezont célozta, szó esett többek között az illegális hulladék problémájáról is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus