+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az internet nem felejt!
2023. március 23. csütörtök 17:04 - Keszthely
Az internet nem felejt!
Az internet nem felejt! Erre hívták fel az ötödikesek figyelmét az internet veszélyei című előadáson a Fejér György Városi Könyvtárban. A Keszthelyi Rendőrkapitányságon is volt már arra példa, hogy netes zaklatás miatt kellett vizsgálódni. A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.

Számos kép és videó kerül ki percenként az internetre. Folyamatosan hatványozódik ezek elérése, rövid idő alatt akár több milliós megtekintéssel is bírhatnak ezek. A közösségi médiafelületek segítik is terjedésüket. Sokan azonban még mindig nem gondolnak abba bele, hogy egy-egy meggondolatlan megosztással mit indíthatnak el. Az internet ugyanis nem felejt, a felkerült dokumentumokat szinte lehetetlen teljesen eltűntetni.

Az internet veszélyeiről tartott előadást a diákoknak Sváb Erika őrnagy. A diákok figyelmét a közösségi oldalak veszélyeire hívta fel, valamint arra, hogy mit kell tenni, ha ismeretlenek írnak rájuk. Az is nagyon fontos, hogy engedély nélkül soha nem osszanak meg egymásról semmit

„Mert azzal bánthatjuk egymást lelkileg és ez nagyon rossz lehet nekik. És rosszabb dolgok is lehetnek belőle, hogy mondjuk a rendőrség megbüntet valamiért.” - mondta el Szabó Rebeka.

A tanulóknak arra is felhívták a figyelmüket, hogy előfordulhat, hogy társukat bántják valamiért. Ha úgy tapasztalják, hogy nem olyan, mint máskor szokott lenni, ajánlják fel segítségüket és szóljanak másoknak is.

„Ne bántsunk másokat és ne adjunk ki olyan információkat másoknak, amikkel magunkról rosszat vagy másoknak rosszat tennénk.” - osztotta meg Nagy Ádám.

Az előadás az Internetfiesta nevű országos rendezvény része volt. A rendőrség fontosnak tartja, hogy minél korábban felhívja a diákok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

„Szeretném felhívni a szülők figyelmét, hogy figyeljenek oda gyermekeiknek a számítógépére, telefonjára, ellenőrizzék, hogy milyen barátokkal beszélgetnek, kik azok, akikkel játszanak, mert sajnos nem tudhatjuk a mai világban, hogy kik állnak a játék másik oldalán. Ezzel is meg tudjuk előzni a gyermekeknek bármiféle sérelmét, problémáját, hogy ne okozzunk nekik sérülést ebben az internetes világban.” - ismertette Sváb Erika kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

A rendőr őrnagy arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a gyermekek úgy érzik, hogy bántották őket, azonnal kérjenek segítséget a szülőktől, a pedagógusoktól vagy a rendőrségtől.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus