+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Csomó lett Hévíz város bora
2023. március 17. péntek 13:27 - Hévíz
A Csomó lett Hévíz város bora
A 2022-es évjáratú Bujdosó Csomó Sauvignon Blanc lett idén Hévíz város bora. A nedűt mintegy 40 tétel közül választotta ki a szakmai zsűri. Az ital egy éven keresztül viselheti a nevet, valamint megjelenik minden fontosabb eseményen.

Az egyik hévízi szálloda adta ismét a helyszínt a borbírálathoz. A pincészetek száraz fehér borralnevezhettek. Kitétel volt, hogy könnyű, friss, stílusos ételekhez jól ajánlható legyen, megfelelő ár-értékaránnyal rendelkezzen. Kritérium volt továbbá, hogy az elmúlt 2 évből már arany vagy ezüstminősítésselkellett rendekeznie és szakértők minősítették. A borválasztás 15 éves múltra tekint vissza, melynek mindig aHévíz Turisztikai Egyesület a szervezője.

„Fontos tudni, hog mindig olyan pincészeteket hívunk meg erre a versenyre, amelyek valahol valamilyenborversenyen az utóbbi két-három évben megmérettették magukat. Ezek a pincészetek mind Balaton, Balatontérségiek, jellemzően azért, hogy a hozzánk közeli kapcsolatokat próbáljuk erősíteni.” - mondta el Miklós Beatrix elnök.

A neves zsűri tagjai 15 pincészet mintegy 40 tétele közül választottak vakkóstolással. A szakmaigrémium előszűréséből 7 bor került ki, az éttermi menedzserek és borászok ezek közül döntöttek végül.Jelen volt az eseményen a Magyar Borakadémia elnöke, Koch Csaba, a Zalai Da Biebere Borlovagrendelnök-nagymestere, Dr. Brazsil József, valamint Nyitrainé Dr. Sárdy Diána, a MATE borászati tanszékénekvezetője.

„A 100 pontos bírálati rendszer, ami a nemzetközi borbírálatiban is alkalmazunk az országos borversenyenis. Természetesen megnézzük a bornak a küllemét, a színét, a tisztaságát, az illatát. Megnézzük, hogy milyengyümölcsös, fűszeres karakterrel rendelkezik, majd utána természetesen megkóstoljuk, és egy összbenyomás,illetve egy összpontszám, egy harmónia értékítélet alapján adunk egy végleges összpontszámot.”

A versenyből végül a Bujdosó Pincészet Csomó nevű Sauvignon Blanc-ja került ki győztesnek.Azon felül, hogy egy teljes évig viselheti a megtisztelő címet, a nyertes lehetőséget kap a négynaposaugusztusi Bor és Gasztrokorzó fesztiválon való bemutatkozásra. A díszes okleveleket az április 29-i,jubileumi Boldog Békeidők rendezvényen adják át.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus