+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Láss világot!: Portugáliában szereztek tapasztalatot a közgázosok
2023. március 16. csütörtök 16:56 - Keszthely, Braga
Láss világot!: Portugáliában szereztek tapasztalatot a közgázosok
Portugál szakmai gyakorlaton vettek részt a Keszthelyi Közgazdasági Technikum diákjai. 26 tanuló és 4 kísérőtanár utazott el Bragába az Erasmus+ Mobilitási Programnak köszönhetően. Logisztikai területen gyarapíthatják tudásukat és természetesen angol nyelvismeretüket is bővítik a fiatalok. Tudósításunkat a világháló, a diákok felvételei, köztük Pas Marcell gyakornokunk segítségével készítettük.

Balázs egyike azoknak a diákoknak, akik az Erasmus+ programon vesznek részt. Osztálytársával egy szupermarketben dolgoznak. Raktározás, anyagmozgatás, árurendszerezés a feladatuk. Nagyon jó a kapcsolat a főnökükkel, Pedróval. A fiatalok úgy érzik, hogy teljes értékű munkaerőként tekintenek rájuk.

„Mindenképpen egy hatalmas lehetőségnek tartom és egy életre szóló élménynek. Én legfőképpen angol nyelvi tapasztalatot és fejlődést váruk tőle. Mindezek mellett a szakmai tapasztalatot is nagyon fontosnak tartom” - nyilatkozta Plótár Balázs. 

Február 24-én érkeztek a közgázos diákok és tanáraik Bragába. Kilenc különböző cégnél teljesítenek gyakorlatot a fiatalok. Termelőegységben, boltokban, nagyobb áruházakban dolgoznak, logisztikai feladatokat látnak el. Noémi egy játékboltban van. A 13. évfolyamos tanuló nagyon örül, hogy bekerült a programba.

„Nagyon megbíznak bennünk, így olyan feladatokat is ránk bíztak, amit az ott dolgozók már évek óta csinálnak: kamiont pakoltunk, többféle árumozgatási eszközt használtunk, egyebek mellett békát és a raktárban is sokat tevékenykedünk” - mondta televíziónknak Kukuruzsnyák Noémi. 

Az Erasmus+ Mobilitási Program célja, hogy az Európai Unióban élő fiatalok egymás országában szakmai gyakorlaton vegyenek részt, fejlesszék nyelvtudásukat és megismerjék egymás kultúráját. Az egyéni fejlődés mellett a közösség is erősödik. Az iskolavezetés szerint a tanulók munkavállalásában nagy előnyt jelent majd ez a program. 

Dr. Takácsné Hegyi Andrea iskolai koordinátor: „Mi azt tapasztaljuk, hogy a multinacionális cégek Magyarországon örülnek annak, ha a diákok jól beszélnek idegen nyelvet, van nemzetközi tapasztalatuk, gyakorlatuk és úgy gondolják, hogy gyorsabban tudják elsajátítani esetleg egy ilyen nagyvállalatra jellemző munkakörnyezeti struktúrát és könnyebben illeszkednek be, ha van Erasmus+ mobilitási gyakorlatuk.” 

A Keszthelyi Közgazdasági Technikum tanulói és tanárai az elmúlt tanévben Barcelonában jártak. Ahogy akkor, most is pályázati forrásból valósíthatták meg a programot. 68 ezer euró támogatást kaptak. Ebből finanszírozzák a 30 fő utazását, szállást és más költségeket. A következő tanévben nagy valószínűséggel újra Portugáliába utaznak 24 tanulóval és 4 oktatóval. Erre már 52 ezer euró támogatást nyertek a mobilitási programban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus