+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Várja a látogatókat a Madárpark
2023. március 13. hétfő 16:46 - Keszthely
Várja a látogatókat a Madárpark
Ismét kinyitott a Helikon Kastélymúzeum madárparkja. A tavaszias idő beköszöntével hétfő kivételével minden nap várják a látogatókat. Újdonságokkal is készültek, de a jól megszokott madárfajokat is láthatják az érdeklődők. A létesítmény nagyon népszerű, tavaly nyáron 85 ezren keresték fel a parkot.

Negro az új sztárja a Madárparknak. A kis lúd mindenhova követi a park vezetőjét, Rigó Gábort, másoknak azonban nem engedi megsimogatni magát. Mellette nagyon sok szárnyas várja a látogatókat, akiket természetesen továbbra is lehet kézből etetni. Sokaknak évek óta nagy kedvence a létesítmény.

„Nagyon tetszik, igazából nagyon változatos madarak vannak itt, és gyönyörű szép. Nagyon izgalmas.” - mondta egy látogató, Türk Zsuzsanna.

A Madárparkban 52 faj 300 példányát láthatja a közönség. Nagyon sok olyan madár van, amelyik hazánkban nem őshonos, itt azonban nagyon jól érzik magukat. A szárnyasokról természetesen információkat is megtudhatnak a látogatók, emellett pedig különlegességek is várják őket. Idén például selyemtyúkkal lehet szelfizni.    

„Mi Budapesten lakunk helyileg, de itt van nyaralónk Balatonfenyvesen. Most a fiam, aki külföldön él, hazajött, és így eljöttünk kirándulni, mert olyan szép idő van. Meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen szép a kastély belülről is, mert bent voltunk. Itt a Pálmaházba jöttünk, és milyen szép madarak vannak.” - tette hozzá egy másik látogató, Fekete Éva.

A Madárparkban folyamatos a szaporulat, így időről időre fiókákkal is lehet találkozni. A tavasz a madarak párzásának időszaka, így az udvarlási szokásokat is meg lehet figyelni. A két évvel ezelőtti madárinfluenza járványnak már a nyomai sem látszanak, sikerült visszatelepíteni a fajokat, akiket most már madárhálóval óvnak.

„A megszokott terv szerint haladunk. A madárinfluenza által újra feltöltöttük a madárparkunkat ugyanolyan fajokkal, amik előtte voltak, hiszen erre volt engedélyünk. Újdonságként talán csak a koronás darut tudnám megemlíteni, valamint van egy pár sarki ludunk, aminek annyira egzotikus a színe, hogy ilyen nem is létezik az országban még egy pár, tehát itt a színkombináción van a hangsúly.” - tájékoztatott Rigó Gábor, a Helikon Kastélymúzeum Madárparkjának vezetője.

A Madárpark hétfő kivételével minden nap reggel 10-től délután 16 óráig várja a látogatókat, április 1-től 17 óráig tart nyitva a létesítmény.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus