Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Asbóth-napok: élmények és vetélkedő az iskolában
2023. már. 9. csütörtök | Keszthely
Asbóth-napok: élmények és vetélkedő az iskolában
Csütörtökön zárult az Asbóth-napok programsorozat. Az intézmény hagyományos tavaszi rendezvényén több száz diák vett részt. A közösségi esemény egyben versengés is. Az intézmény vezetésének és a szervező diákoknak az a célja, hogy élményt adjanak és még nagyobb egységet kovácsoljanak.

Sorverseny, kvíz, irodalom, egészség, mozgás – mindez szerepelt az Asbóth-napok programjában. 24 osztály 600 diákja aktív résztvevője, vagy szervezője a rendezvénynek. Az egyhetes programsorozat csúcsa a diáknap. 

„Azért szerveztük meg, mert ez egy olyan nap az iskolában, amikor nincsen tanítás és a diákok picikét össze tudnak jönni és együtt tudunk csinálni különböző dolgokat. 11 helyszín van, amit rendeztünk, különböző versenyek folynak, van ahol bemutató van, illetve egy focikupa zajlik, a nap este egy diszkóval zárul” - nyilatkozta Tóth Márk, a diákönkormányzat tagja. 

A diákok körében közkedvelt a program. Nem csak a közösség építéséről, hanem a versengésről is szól ez a nap. Az osztályok minden tevékenységükért pontokat kapnak, a legjobb gárda pedig jutalomkirándulást nyer és más kiváltságokban is részesül.

Dr. Zsiborás Henrik megújuló energiaforrások kutatásával foglalkozik. Az Asbóthban érettségizett. A napenergiáról tartott előadást a diákoknak. Nagy öröm neki, hogy lelkesítheti őket. Arra hívta fel a figyelmüket, hogy használják ki az élet adta lehetőségeket és merjenek kockáztatni  a szakmájuk elsajátítása kapcsán.

„Pályafutásom 2008-ban kezdődött az Asbóth iskolában, aminek nagyon örülök, mert nagyon sok lehetőséget nyújtott számomra, hogy egyetemi szintre el tudtam innen jutni. Itt érettségiztem le, nagyon jó tanárokkal voltak annak idején körbevéve. Nagyon sok támogatást kaptam, hogy érdemes tovább tanulni, érdemes kihasználni a lehetőségeinket, amiket az adott pálya, az adott szakma kínál” - mondta az iskola egykori diákja. 

Egy jó iskola nem csak a tanításról, hanem az élményekről is szól – vallja az Asbóth vezetése. A diáknapokat abban a reményben rendezik meg évről évre, hogy az segít megismerni és kiteljesíteni önmagukat.

Csótár András iskolaigazgató: „Most már sok-sok éve megrendezzük így tavasz kezdetén az Asbóth-napokat és az a tapasztalatunk, hogy a diákok aktívak, örömmel vesznek rajta részt, a mozgásos és az elméleti típusú programokat is szívesen látogatják. Úgy gondoljuk, hogy ezzel be tudunk csempészni – nem csak a mindennapjaikba, de a gondolataikba is – olyan ismerteket, amelyeket talán így könnyebben tehetünk, mint egy tanórán.”

Az Asbóth diáknapon anyanyelvi- és idegen nyelvi vetélkedőt is rendeztek, illetve képzőművészeti kiállítás is színesítette a heti programsort. Most zárult le a felvételi jelentkezés a középiskolákban. Szeptemberben hét osztályt indítanak az Asbóthban. Legfeljebb 200 tanulót iskolázhatnak be, viszont 436 általános iskolás jelentkezett hozzájuk, összesen 825 képzést megjelölve.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 7. csütörtök 17:39 | Keszthely
Ideiglenes szépségszalont rendeztek be az Idősek Otthonában az Asbóth iskola diákjai és tanárai.
| 2023. máj. 18. csütörtök 13:40 | Keszthely
Az Asbóth iskola rendészeti szakos tanulói ismerhették meg a Keszthelyi Televízió működését.
| 2023. máj. 5. péntek 14:57 | Keszthely
Egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza Budapestről Bödör Brigitta és Keszthelyi Szabolcs.
| 2022. dec. 7. szerda 16:15 | Keszthely
A szépségápolás után most az elektronika területén is éremmel gazdagodott az iskola versenyzője.
| 2022. máj. 27. péntek 16:30 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Csótár András, az Asbóth iskola igazgatója.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
11:15
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.