Hagyományos zalai és kukoricalisztes dödöllét is készítettek a piacon. Pirított hagymával és fokhagymás tejföllel kínálták a burgonyás ételeket.
Tamás István szerint a dödölle és a tócsi is tökéletesre sikerült.
A dödöllét régen a szegények eledeleként tartották számon. Napjainkban nem csak önálló fogásként, hanem köretként is nagyon népszerű, elsősorban pörköltfélékhez, szaftosabb ételekhez ajánlják. A jellegzetes zalai, laktató ételt az ország más területein is készítik, csak máshogy hívják. Gánica, szuszogó vagy zsámiska néven is ismert. Kidolgozása erős karokat kíván, de abban mindenki egyetért, hogy megéri.
Mózerné Merics Éva őstermelő: „A hagyományos zalai dödöllében ókrumpli van, sós vízben megfőzött ókrumpli, illetve beledolgozzuk a sima lisztet még forrón. Leszűrünk a levéből, beledolgozzuk a sima lisztet és egy csöpp réteslisztet, azért hogy porhanyósabb legyen a dödölle.”
Az árusok kínálata sokrétű: húsáru, savanyúság, sajtok, lekvárok és szörpök mellett kézműves termékeket is nagy számban kínálnak Hévízen. Népi iparművészek is elhozzák ide portékájukat. Ez az egyedisége a fürdőváros piacának. A nagy turistaforgalom teszi ezt lehetővé. A tócsi és dödölle nap egyben születésnap is volt. Százszeletes tortával készültek az üzemeltetők a 12 éves fennállás alkalmából.
Benkő Lajos, a Hévízi Termelői Piac vezetője: „12 évvel ezelőtt hatan kezdtük el, abból egyetlen egy árus van, a Tibi, a savanyús, meg én. A többiek sajnos elmentek közülünk, de a kezdő, hat árusból felfejlődött egy több száz fős közösséggé, aminek a titka az a szó, hogy közösség. Sikerült egy összetartó családi közösséget kovácsolni ezekből az árusokból.”
A tematikus rendezvények keretében legközelebb zöld napot tartanak: medvehagyma, saláta, újhagyma lesz terítéken. Tervek szerint egy szakács mutat be egyszerű, medvehagymás recepteket. Az édesszájúaknak is kedveznek majd, egy környékbeli csokoládéműhely tart workshopot egy hónap múlva.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV