+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megyei döntőre készülnek a kötélugrók
2023. február 16. csütörtök 16:39 - Keszthely
Megyei döntőre készülnek a kötélugrók
Megyei megmérettetésre készülnek a Keszthelyi Kötélugrók. A pandémia miatt 3 éve nem versenyezhettek, a diákolimpia időpontjáról pedig a napokban kaptak értesítést. Pár hetük maradt a felkészülésre, azonban sok köztük a tehetség, többen így is esélyesek, hogy továbbjutnak az országos döntőre.

Nem bemutató fellépésre készülnek a Keszthelyi Kötélugrók , március 9-én lesz a diákolimpia megyei döntője. Itt 30 másodperces gyorsasági versenyszámban, illetve  45 másodpercben ,szabadon választott gyakorlaton mutathatják meg tudásukat. A diákok között van olyan, aki már többször vett részt korábban is versenyen. Németh Kitti 10 éve ugrókötelezik.

„Engem azért fogott meg, mert felszabadít, egyben sportolok és nem sokan csinálják. És igazából ezt szeretem benne, hogy a csapat is nagyon aranyos. Most idén lesz diákolimpia. Hat hetünk van felkészülni, ami nem sok idő, de bízom a csapatban és szerintem jól fogunk teljesíteni.”

Az elmúlt 3 évben a pandémia miatt nem szervezhettek olyan versenyt a kötélugróknak, ahol minden korosztály, minden kategóriában indulhatott volna. Ezért akadnak olyanok, akiknek ez lesz az első megmérettetésük.

„Egy éve kezdtem, mert izgalmas, kiadhatok magamból mindent, amit csak tudok.” - mondta el Anton Moána.

A mostani versenyen több változtatás is lesz, ami nehézséget okozhat a diákoknak. Nem használhatnak például zenét, pedig a Keszthelyi Kötélugrók még a bemelegítést is arra végzik. Nincs kötelező gyakorlat sem, ami a korábbi években mindig volt.

„Bár későn tudtuk meg, hogy a verseny március 9-én lesz Nagykanizsán, ez már a megyei döntő, selejtező nélkül. Én hat tanulómat viszem. A hat tehetséges gyerekem közül bízom benne, hogy továbbjutnak páran majd az országos versenyre.” - ismertette Hegedüs Éva szakági edző.

A Keszthelyi Kötélugrók eddig is számos éremmel tértek haza a megmérettetésekről. Egyre népszerűbb a sportjuk, nyáron több településen is tartanak bemutatót. Ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy még többen kapjanak kedvet ehhez a tevékenységhez.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus