+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Drogdílerekre csaptak le a zalai rendőrök
2023. február 15. szerda 15:50 - Zalaegerszeg
Drogdílerekre csaptak le a zalai rendőrök
Kábítószer dílerekre csaptak le a zalai rendőrök. Az eddig lefoglalt anyagok piaci értéke mintegy 20 millió forint. Zalaegerszegtől Visegrádon és Győrön át Budapestig néhány nap alatt összesen 26 emberre csaptak le a vármegyeszékhelyi egyenruhások.

Dílerekre csapnak le a zalai rendőrök. Az összehangolt akcióban több férfit fogtak el. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elmúlt egy évben rendszeresen vásároltak kábítószert, amit, egymást segítve az ismeretségi körükben továbbértékesítettek.A drogkereskedőknél tartott kutatások során a nyomozók kábítószergyanús anyagot, többek között amfetamint, növényi törmeléket, színes tablettákat, fehér port és pasztát, illetve kereskedelemre utaló eszközöket, digitális mérleget, mobiltelefonokat és pénzt foglaltak le.

„Széleskörű adatgyűjtést alkalmaztunk, illetve a bevethető eszközök széles tárházát alkalmaztuk, mert hónapokig tartott. Így került a látókörünkbe ez az eddig négy, mai napon most már hat férfi, sőt nyolc férfi. Az adatokat értékelnünk kellett folyamatosan, így 2023-ig voltunk kénytelenek elhúzni ezt. 2023. február 10-én megkezdtünk egy sorozatintézkedést, melynek kapcsán összesen 26 előállítás lett a Zalaegerszegi Rendőr-főkapitányságra” - nyilatkozta Balogh Bence, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője. 

Négy férfit vettek őrizetbe, akiknek a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A zalai rendőrök széleskörű adatgyűjtésének eredményeként azonosították azt az esztergomi férfit, akitől a négy díler beszerezhette a drogot. Őt a budapesti rendőrök fogták el egy fővárosi lakásban. Itt jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot, továbbá kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagokat találtak.

Kapuvári Máté, a  Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője: „Folytatjuk a további elkövetők felkutatását, illetve elszámoltatását. A sikeres felderítőmunka eredményeként a mai napon is egy őrizetbe vételt tervezünk egy további kábítószer-kereskedő vonatkozásában és előterjesztést teszünk a letartóztatásának indítványozására a Zalaegerszegi Járási Ügyészségen.”

Az eddig lefoglalt kábítószer mennyisége jelentős, mintegy 15 kg. Azt a későbbi vizsgálatok állapítják meg, hogy milyen magas a hatóanyag tartalom. Az ügy minősítése szempontjából ez még a mennyiségnél is fontosabb. A zalaegerszegi rendőrök arról is beszámoltak, hogy névtelen bejelentés alapján kezdték meg a nyomozást. Az ilyenek nem mindig helytállóak, sok esetben bosszú vagy más indokok vannak mögötte. Az értékelés megállapította, hogy a bejelentés valós.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus