Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Drogdílerekre csaptak le a zalai rendőrök
2023. feb. 15. szerda | Zalaegerszeg
Drogdílerekre csaptak le a zalai rendőrök
Kábítószer dílerekre csaptak le a zalai rendőrök. Az eddig lefoglalt anyagok piaci értéke mintegy 20 millió forint. Zalaegerszegtől Visegrádon és Győrön át Budapestig néhány nap alatt összesen 26 emberre csaptak le a vármegyeszékhelyi egyenruhások.

Dílerekre csapnak le a zalai rendőrök. Az összehangolt akcióban több férfit fogtak el. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elmúlt egy évben rendszeresen vásároltak kábítószert, amit, egymást segítve az ismeretségi körükben továbbértékesítettek.A drogkereskedőknél tartott kutatások során a nyomozók kábítószergyanús anyagot, többek között amfetamint, növényi törmeléket, színes tablettákat, fehér port és pasztát, illetve kereskedelemre utaló eszközöket, digitális mérleget, mobiltelefonokat és pénzt foglaltak le.

„Széleskörű adatgyűjtést alkalmaztunk, illetve a bevethető eszközök széles tárházát alkalmaztuk, mert hónapokig tartott. Így került a látókörünkbe ez az eddig négy, mai napon most már hat férfi, sőt nyolc férfi. Az adatokat értékelnünk kellett folyamatosan, így 2023-ig voltunk kénytelenek elhúzni ezt. 2023. február 10-én megkezdtünk egy sorozatintézkedést, melynek kapcsán összesen 26 előállítás lett a Zalaegerszegi Rendőr-főkapitányságra” - nyilatkozta Balogh Bence, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője. 

Négy férfit vettek őrizetbe, akiknek a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A zalai rendőrök széleskörű adatgyűjtésének eredményeként azonosították azt az esztergomi férfit, akitől a négy díler beszerezhette a drogot. Őt a budapesti rendőrök fogták el egy fővárosi lakásban. Itt jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot, továbbá kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagokat találtak.

Kapuvári Máté, a  Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője: „Folytatjuk a további elkövetők felkutatását, illetve elszámoltatását. A sikeres felderítőmunka eredményeként a mai napon is egy őrizetbe vételt tervezünk egy további kábítószer-kereskedő vonatkozásában és előterjesztést teszünk a letartóztatásának indítványozására a Zalaegerszegi Járási Ügyészségen.”

Az eddig lefoglalt kábítószer mennyisége jelentős, mintegy 15 kg. Azt a későbbi vizsgálatok állapítják meg, hogy milyen magas a hatóanyag tartalom. Az ügy minősítése szempontjából ez még a mennyiségnél is fontosabb. A zalaegerszegi rendőrök arról is beszámoltak, hogy névtelen bejelentés alapján kezdték meg a nyomozást. Az ilyenek nem mindig helytállóak, sok esetben bosszú vagy más indokok vannak mögötte. Az értékelés megállapította, hogy a bejelentés valós.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Zalaegerszeg
A nyomozók egy zalaegerszegi díleren keresztül jutottak el a budapesti gyanúsítottakig
| 2024. jan. 24. szerda 16:49 | Keszthely
Kokaint és amfetamint árult az otthonában és a garázsában a 37 éves keszthelyi férfi.
| 2023. szep. 21. csütörtök 18:43 | Keszthely
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
| 2022. nov. 4. péntek 18:10 | Keszthely
Több mint fél tonna kábítószert csempészett a nemzetközi banda. Vádemelést javasol ellenük a rendőrség.
| 2022. feb. 23. szerda 18:23 | Keszthely
A gyanusítottaknál kábítószer gyanús anyagot és pénzt is találtak.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.