+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi siker az országos szaxofonversenyen
2023. február 9. csütörtök 16:07 - Keszthely
Keszthelyi siker az országos szaxofonversenyen
A Pomázon megrendezett VIII.Országos Szaxofonversenyről és a Sistrum zenei versenyről is szép sikerrel tért haza Merics Edit a Festetics Zeneiskola tanulója. A tehetséges szaxofonos a Vajda János Gimnázium diákja, de már határozott céljai vannak a továbbtanulást illetően, a jövőjét is a zenei világban képzeli el.

Felföldi Gábor  segít tanítványának a Festetics György Zeneiskolában. Merics Editet 8 éves korától tanítja. Edit nagyon gyorsan barátságot kötött a választott hangszerével, kezdetek óta komolyan veszi a zenetanulást. A lelkiismeretes munka, a sok gyakorlás évek óta szép eredményeket hoz a 17 éves lánynak. Novemberben megnyerte a VIII. Országos Szaxofonversenyt. 2023. januárjában a Szombathelyen megrendezett Sistrum Zenei megmérettetésről nívódíjjal tért haza és meghívást kapott a gála hangversenyre, ahol minden hangszercsoportból a legjobbak kaptak lehetőséget. "A versenyek , azok kegyetlenek mindig. Bartók mondta, hogy a lovaknak való a verseny nem a zenészeknek és hát…sokszor találjuk szembe magunkat ezzel. Nyilván, hogy az ízlése, pofonok különbözőek, de Edit egy nagyon jó versenyzőtípus, tehát nagyon ritkán fordul elő, hogy a színpadon téveszt vagy valami apró hiba belefut ami nem jelent semmit."- mondta el Felföldi Gábor.

Edit naponta két órát játszik a fúvós hangszeren. Tanulmányai mellett sokat jár Felföldi tanár úrhoz gyakorolni. Közösen készülnek a versenyekre. Az országos megmérettetés nagy izgalom és egyben nagy élmény volt neki.

"Természetesen volt lehetőségem meghallgatni a többi fellépőt is és úgy gondolom, hogy nagyon szépen teljesítettek ők is. Erősnek érzem a mezőnyt. Mindenki nagyon ügyes volt. Úgy gondolom, hogy sikerült kihozni magunkból a maximumot és én úgy vettem észre, hogy minden versenyző nagyon jól érezte magát. Úgy mint én is és kettő darabbal készültem egyébként,egy áriával és egy fantázia c. darabbal."- nyilatkozott a tehetséges tanuló.

Edit évek óta elhatározta, hogy zenei pályán folytatja majd tanulmányait. Tudásának megerősítéséhez kiváló alkalmat nyújtanak a versenyek.  Legközelebb Kaposváron méretteti meg magát a Csupor László Regionális Fafúvós versenyen március 29-én.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
 
A beruházás várhatóan május végén fejeződik be.
 
A területet százméteres sugarú körben lezárták a rendőrök.
 
A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.
 
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy a tavaszi égetéseknél körültekintően járjanak el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus