+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Georgikonon szerzett diploma garanciát jelent
2023. január 30. hétfő 17:03 - Keszthely
A Georgikonon szerzett diploma garanciát jelent
Diplomaosztó volt a Georgikonon. A téli vizsgaidőszakban több mint száz fő teljesítette sikeresen számonkéréseit. Az ünnepségen elhangzott, hogy az ott megszerzett oklevél garanciát jelent. A kampuszon jelenleg is zajlik a beiskolázási időszak, bővített képzési palettát kínálnak a leendő gazdászoknak.

108 sikeresen vizsgát tett hallgató vehette át oklevelét a Georgikonon. A 2022/23-as tanév téli záróvizsga időszakában felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, mester-, illetve szakirányú továbbképzésben résztvevők végeztek a kampuszon.

„Hálásan köszönjük, hogy a Georgikon az az intézmény, ahol mi hallgatók is hozzájárulhattunk eme nemes és nagy múltú intézmény elismertségének növeléséhez. Gondolok itt a tudományos diákköri konferenciákra, a növényvédelmi fórumokra, az Educatio kiállításokra, valamint a kampusz nyílt napjaira is” - búcsúzott beszédében Papp Kristóf növényorvos. 

A kampusz vezetése azt kéri az itt végzettektől, hogy építsék a vidék értelmiségét és alkossanak újat szakmájukban. Elhangzott, hogy a 225 éves intézmény a tradíciót a modern kor tudásával, igényeivel ötvözi, így készítve fel a gazdászokat a jövő kihívásaira.

„Azt gondolom, hogy a ma átvett diplomák garanciát jelentenek és ezeket a diplomákat készek vagyunk önökkel együtt rendszeresen megújítani, a mögötte rejlő tudást tovább fejleszteni. Várjuk önöket továbbra is képzéseinkre, továbbképzéseinkre vagy egyszerűen csak hozzánk. Jöjjenek, kérdezzenek és dolgozzanak velünk együtt, a piaci szféra részeként rendeljenek tőlünk és fejlesszenek velünk együtt” - mondta Dr. Rózsa László, a Georgikon Campus főigazgatója.   

2022 sok új hallgatót hozott a Georgikonnak, 208-an nyertek felvételt. A jelen felvételi eljárásban a meglévő képzési paletta bővült, például az osztatlan agrármérnök szakkal, de lehetőség van turizmus-vendéglátás szakon is tanulni. A végzett hallgatóktól a város nevében, Sáringer-Kenyeres Marcell búcsúzott: „A georgikonos diákokat ez a város mindig tártkarokkal várja, szaktudásotokra folyamatosan szüksége van a civil- és a hivatali életnek egyaránt. Sose felejtsétek el, Keszthely városára mindig számíthattok, mindenkit örömmel várunk vissza.”

Az ünnepségen köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki Széchényi gondolataihoz kapcsolódva fejezte ki reményét, hogy urai lesznek a jövendőjüknek a Keszthelyen végzett gazdászok.

A Georgikon Campus Bicentenáriumi Ezüst Emlékérem kitüntetéssel ismerte el három személy tevékenységét. Fónai Levente a Hallgatói Önkormányzatában végzett munkájáért vehette át az elismerést. Szládovics László a Georgikon Tanüzem ágazatvezetőjeként végzett munkájával segítette a szőlészeti-borászati ágazat fejlesztését. Zsittnyán Tamás a tanüzem vezetőjeként megújította az ágazatokat, megteremtette az önfenntartó működés feltételeit. Ezt ismerték el az emlékéremmel.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus